Memory Bodycasting Jennifer Heinze

(11)

Heerhugowaard https://www.memorybodycasting.nl 06 21 860 820

 • Memory Bodycasting

  Maken van de mal
 • Memory Bodycasting

  Ingieten
 • Memory Bodycasting

  Afwerking
Beschrijving

Welkom bij Memory bodycasting

Memory bodycasting staat voor het maken van tastbare herinnering voor later.
3D beelden van het menselijk lichaam zoals de handen. De beelden worden gemaakt van hars.
Iedere herinnering van het leven is vast te leggen. Denk aan de zwangerschap, geboorte, ten huwelijk vragen, verloving, trouwen, overlijden, maar ook vriendschappen of familiebanden.
In het atelier of op een andere gewenste locatie kunt u tastbare herinnering laten maken door Jennifer Heinze.

‘Iedere herinnering is vast te leggen in de vorm van een tastbaar beeld. Elk beeld heeft zijn eigen verhaal’.

Het vast vastleggen van een bijzondere herinnering begint bij het maken van de afspraak.
Je verteld kort jullie verhaal en wensen.
Als de casting gepland is dan ontvang je via de mail een bevestiging en wat informatie zodat je je kunt voorbereiden op de casting. Ook dienen de voorwaarden goed gelezen te zijn. Je kunt thuis alvast inspiratie op doen betreft se houding en eindpresentatie van je beeld. In het atelier denkt de bodycaster met je mee naar de mogelijkheden en wensen. (Bij een spoedprocedure zal dit uiteraard een beetje anders verlopen).

De dag van de casting.
Deze vind plaats op een gekozen locatie te denken aan het atelier of in overleg bij u thuis, ziekenhuis,hospice etc.

We drinken vooraf rustig een koffie/thee om even kennis te kunnen maken met elkaar. Jullie verhaal is ontzettend belangrijk voor het maken van het beeld. Het beeld moet tenslotte jullie verhaal gaan uitstralen. Memory Bodycasting neemt hier zorgvuldig de tijd voor zodat zij met dat verhaal vanuit haar hart de juiste eindresultaat kan leveren. Als er op dat moment geen vragen meer zijn word er overgegaan op de casting zelf. Een ontzettend bijzondere ervaring. De bodycaster zal jullie met veel liefde en passie door het proces heen helpen.

 

Stap 1:

Het maken van de mal.

Voor het maken van de mal wordt er gebruik gemaakt van alginaat. Huidvriendelijk medisch getest gel wat na een aantal minuten rubberachtig word.

Afhankelijk van welke gekozen vorm (handen, torso, gezicht etc) bestaan er 2 verschillende methoden.
Of de emmermethode of de smeermethode.
De emmermethode ook wel dompelmethode genoemd gaat met behulp van een emmer waarin de handen worden gedompeld. De alginaat word rubberachtig en neemt een afdruk van alle details.
Je handen kan je geheel pijnloos weer verwijderen uit de mal.
Na het maken van de afdruk leggen we alle wensen met betrekking tot het eindresultaat vast in een opdrachtformulier. Zo weten we beide wat er is afgesproken.
Binnen 6/8 weken zal het eindresultaat duidelijk zijn.

Stap 2 

In gieten

De mal word zo snel mogelijk in gegoten met speciale giethars. Giethars is een duurder materiaal dan bijvoorbeeld gips. Dit komt omdat giethars stoot en kras vast is. Je wilt tenslotte je beeld eeuwig en generaties oud laten worden.
Giethars moet een tijdje drogen voordat het beeld ontmalt kan worden.
De mal is maar 1 keer bruikbaar en word dus naderhand weggooit.

Stap 3 

Ontmallen

Heel voorzichtig word het beeld uit de mal gehaald. Dit is net als het uitpakken van een cadeau vooral bij de kleintjes omdat je nooit weet welke houding ze daadwerkelijk hebben aangehouden. Al het alginaat word voorzichtig tussen de groeven weggehaald zodat het beeld verder kan uitharden.

Stap 4 

Afwerken

Eventuele oneffenheden worden weggehaald zodat er een super eindresultaat ontstaat.
Hier gaat veel werk inzitten zo’n 18 tot 15uur afhankelijk van de grote van het beeld.

Stap 5 

Kleuren

Het kleuren van het beeld zorgt ervoor dat het beeld nog meer tot leven komt. Ik doe er alles aan om de details van het beeld zichtbaar te maken.
Je zult meteen je eigen kenmerken herkennen want ieder beeld is uniek.
Vele kleuren zijn er mogelijk, van zuurstok roze tot aan antiek goud.
Samen met jou zoeken we naar een kleur die bij jullie past.

Stap 6 

De onthulling

Na ongeveer 6 tot 8 weken neem ik contact met je op voor het maken van een onthulling afspraak. In het kader van ‘vier het leven en leg herinneringen vast’ staat Memory Bodycasting  ook graag stil bij een fijn onthullingsmoment. Dit moment zal in overleg op een gepaste wijze plaatsvinden. Belangrijkste is dat je tevreden bent met het eindresultaat.

Eigenschappen
 • Memory bodycasting

  Voor een blijvende herinnering
 • Voor info en boekingen

  06 21 860 820

Ervaringen met Memory Bodycasting Jennifer Heinze

Laat ook uw review achter
10 (11)
 • informatievoorziening:
 • communicatie:
 • behulpzaamheid:
 • flexibiliteit:
 • begreep onze wensen:
 • prijs kwaliteit:
 • Ehret
  10Op 23 oktober 2022
  Mijn ouders voor altijd samen...
  Via via heb ik Jennifer gevonden en wat ben ik daar blij mee. Vlak voor het overlijden van mijn moeder zijn de handen van mijn ouders liefdevol vereeuwigd. Dit ging zo respectvol en gemoedelijk. Ook de onthulling was een speciale dag, Jennifer hoorde er helemaal bij in onze familie. Dankjewel Jennifer voor je warme, geduldige en respectvolle persoonlijkheid. Voor altijd een mooie herinnering aan de liefde tussen mijn ouders u00e9n aan jou.
 • Emma Jansen
  10Op 18 april 2022
  Heel blij met dierbare herinnering
  Jennifer kwam op heel korte termijn bij ons thuis om afdrukjes te maken van ons overleden zoontje. Ze had veel aandacht voor ons verhaal en ze zorgde voor een hele fijne rustige sfeer tijdens de casting. Het eindresultaat is uiteindelijk ook echt prachtig geworden, zo een bijzondere dierbare herinnering met heel veel emotionele waarde. Dankjewel Jennifer!
 • Marije Mes
  10Op 10 juli 2021
  Meest waardevolle in een verdrietige periode
  Lieve Jennifer. Als iemand geschikt is voor dit vak ben jij het. Wat ben jij een ontzettend lief en warm persoon. Ik kreeg alle ruimte om dingen te beslissen wanneer ik daar aan toe was. Geen overhaaste beslissingen waar je later misschien spijt van krijgt want overdoen kan niet. Bij de onthulling was er weer overleg, feestelijk of niet want het is helaas niet gemaakt onder feestelijke omstandigheden. Toch wist jij het feilloos op te pakken zodat het weer precies bij onze wensen paste. Het resultaat is prachtig en zo waardevol. Stukje troost voor Fleur en ze knuffelt elke avond even pappa zijn hand omdat het kan. Ik ben heel blij dat ik dit heb kunnen doen en ook dat jij het hebt gedaan. De passie voor je vak is terug te zien in een prachtig kunstwerk dat nu bij ons staat! 1000 maal dank!
 • Maartje Lute
  10Op 04 mei 2021
  Prachtige ervaring
  Niet alleen de beelden die Jennifer maakt zijn echt heel mooi. Ook het proces en de ervaring maken het tot een bijzonder moment. Jennifer is zo integer, vriendelijk, begripvol en creatief. Ik kan haar en haar werk echt aan iedereen aanraden!
 • Selena Overmars
  10Op 01 mei 2021
  Super mooie aandenken aan mijn overleden hond Misty
  Jennifer is zeer gepassioneerd en professioneel in haar werk. Ik kwam met een vraag bij haar, of ze ook huisdieren deed?. Ze had nog nooit met een huisdier gewerkt, maar mijn verhaal en trots die ik had over mijn hond, sprak haar aan.rnIk had een datum besproken met mijn dierenarts, om mijn hond die bijna 12 jaar is geworden, in te laten slapen. Mijn hond had een vreselijke ziekte dus was sterk vermagerd. Jennifer was zo lief en geduldig voor mijn hond vlak voor haar overlijden. De afgietsel van mijn hond haar pootje was al super mooi gelukt. De handen van mij, mijn man en dochter zijn later toegevoegd na het overlijden van mijn hond. Jennifer heeft het beeld voor ons daarna afgemaakt. Bij de onthulling, was ik zeer emotioneel. Wat was het prachtig geworden, en het is het nog steeds!.rn
 • H. Ellenbroek
  10Op 30 april 2021
  Tastbare herinnering handen
  Tastbare herinnering handen
 • Sandra Jadi
  10Op 24 april 2021
  Prachtig beeld. Met zoveel liefde.
  Niets stond Jennifer in de weg. Ook al was er eerst Corona en daardoor vertraging en daarna de lockdown met alle vertragingen. Toch bleven we optimistisch en maakte we eindelijk een afspraak. Met zoveel geduld en liefde heb je de handig van mijn ouders gemaakt. Het beeld is boven verwachting mooi geworden. Geen wens was te gek. De kleur precies wat ik wilde. Echt een aanrader dus.
 • Cynthia Van Nugteren
  10Op 24 april 2021
  Een bijzonder mens
  Ik heb nog nooit iemand ontmoet die met zoveel liefde en passie haar werk uitvoert. Jennifer is zo'n bijzonder mens die heel goed aanvoelt wat je wilt en luistert naar je verhaal en wensen en dit ook daadwerkelijk verwerkt in het beeld. Ze levert een waanzinnig stuk meesterwerk af , een herinnering voor altijd in een prachtig kunstwerk. Ze heeft een plekje in mijn hartu2764
 • Jolanda Oostwoud
  9.7Op 24 april 2021
  Tastbare herinnering na overlijden
  Gelukkig net voor het overlijden kwam Jennifer op ons pad. Hierdoor zijn onze handen voor altijd verbonden als gezin. In minder dan een week heeft Jennifer een afdruk gemaakt en kon mijn man dit beeld nog zien. Waardevolle en emotionele herinneringen. Alle lijntjes, groeven, aders, nagels en ringen zijn zichtbaar.
 • Gabrielle
  10Op 24 april 2021
  Dierbare herinnering
  Wat maakt Jennifer mooie handen in ons geval. Een dierbare herinnering waarbij ze precies vertelt wat ze gaat doen. Met veel liefde en geduld. Prachtig gewoon.
 • Fam. Zwemmer
  10Op 24 april 2021
  Prachtig beeld van ons gezin.
  Wij hebben in dec.2019 een beeld laten maken met ons gezin als cadeau voor ons 12,5 jarig huwelijksjubileum. We kwamen laat met het idee maar Jennifer was heel meedenkend en heeft het voor ons kunnen realiseren. We zijn haar hiervoor dankbaar en de vriendelijkheid die ze heeft was heel fijn. Ze neemt de tijd en maakt van de onthulling een speciaal moment. Ik raad Jennifer zeker aan ook daar een mooie herinnering te laten maken.

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.