Mijn Boom

(1)

Nieuwveen http://www.mijn-boom.nl 088-8887444

 • Mijn Boom

  Een boom die je kunt bezoeken en ons in elk seizoen in een andere hoedanigheid begroet
 • Return in Green

  Een boom die groeit en bloeit en waar de nadruk ligt op het leven
 • Blijf verbonden

  Een levende herinnering aan uw dierbare in de vorm van een bloeiende boom
 • Één met de natuur

  Onze voedingscapsules zijn gemaakt van biologisch materiaal en biologisch afbreekbaar
Beschrijving

Mijn Boom

Wij kweken herinneringsbomen, waarbij de as wordt gebruikt als voeding. Een levende en tastbare asbestemming na de crematie.

Het overlijden van een dierbare is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Vaak is er behoefte om de overledene een respectvolle en bij voorkeur tastbare laatste rustplaats te geven zoals een (urnen)graf, sierurn thuis of columbarium. Verstrooien op een dierbare plek is ook mogelijk.

Er bestaat nog een mogelijkheid. De as die na crematie overblijft bevat natuurlijke stoffen die kunnen dienen als voedingsbodem voor een veelheid van bomen en heesters. Mijn Boom verbindt beide elementen tot een levende en tastbare herinnering. Een boom of heester als blijvend monument voor uw dierbare. Al naar gelang de voorkeur kan deze worden geplaatst op de begraafplaats, een park, de eigen tuin of zelfs natuurgebied, met voor kleine bomen en heesters ook de mogelijkheid van een balkon of dakterras.

Een boom die vele tientallen jaren garant staat voor een onbetaalbaar gevoel van verbondenheid met uw dierbare. Een boom die ieder jaar groeit en zich per seizoen in een wisselende gedaante manifesteert; en in de lente, bij het ontluiken van de knoppen, symbool staat voor nieuw leven. Een levend monument.

Return in Green – Voedingscapsule

Wij bieden tevens de Voedingscapsule van Return in Green aan.

De voedingscapsules zijn te plaatsen bij een nieuwe boom maar tevens ook een bestaande boom.
De voedingscapsule is een nauwkeurig ontwikkeld product in samenwerking met onze leveranciers.
Het bestaat uit volledig biologisch materiaal en is ook volledig biologisch afbreekbaar.
De drie kleuren (zand, bruin, groen) van de voedingscapsules hebben verschillende afbraakperioden.
Het samenspel tussen het materiaal en het innovatieve ontwerp maakt dat niet de hele capsule in een keer wordt afgebroken, maar dat de voeding uit de as geleidelijk zal worden afgegeven aan de grond.

Het mooie van deze capsules is dat er niet met een zaadje of jaarling begonnen hoeft te worden, waarbij de kans zeer groot is dat deze het niet gaat redden in de vrije natuur of een park.

U kunt beginnen met een boom die zo groot en oud is als u maar wenst, daarnaast geven deze capsules de unieke en bijzondere mogelijkheid om deze methode ook te gebruiken bij de bestaande bomen. Dus de voeding uit de as van uw dierbare laten opnemen bij die ene bijzondere boom die hij of zij zo mooi vond bij leven of waar mooie herinneringen zijn.

https://youtu.be/aTMsj7qGAcA
Eigenschappen
 • Mijn Boom

  www.mijn-boom.nl info@mijn-boom.nl
 • Return in Green

  www.returningreen.com info@returningreen.com

Ervaringen met Mijn Boom

Laat ook uw review achter
9 (1)
 • informatievoorziening:
 • communicatie:
 • behulpzaamheid:
 • flexibiliteit:
 • begreep onze wensen:
 • prijs kwaliteit:
 • Hans
  9Op 02 november 2020
  Een levende herinnering
  Wauw wat een mooi concept, en dan ook nog als nieuw concept de capsules, een levende en tastbare asbestemming na de crematie. Heel mooi!

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.