PCB Uitvaartzorg

Utrecht https://www.pcbuitvaartzorg.nl 030 262 2244

 • PCB Uitvaartzorg

  Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Gevoelens van verdriet, woede, pijn.
 • PCB Uitvaartzorg

  In de periode vlak na het overlijden is het soms moeilijk om de gedachten goed op een rij te krijgen
 • PCB Uitvaartzorg

  Dan is het goed als er iemand is die hierbij ondersteunt en adviseert, zonder de regie over te nemen
 • PCB Uitvaartzorg

  PCB Uitvaartzorg helpt u graag bij het verwerkingsproces en het regelen van een prachtige uitvaart
Beschrijving

PCB Uitvaartzorg

Toen PCB Uitvaartzorg in 1933 werd opgericht, waren er alleen nog maar begrafenissen, niet voor niets is onze naam voluit Protestants Christelijke Begrafenisvereniging.

De menselijke maat en kwaliteit staan nog altijd voorop en kernwaarden als openheid, oprechtheid en persoonlijkheid zijn voor ons als vanzelfsprekend. Al bijna 100 jaar lang.

Wat er inmiddels wél veranderd is, is het verzorgingsgebied van PCB Uitvaartzorg. Dat is aanzienlijk uitgebreid. Niet alleen in Utrecht, maar ook in alle omliggende gemeenten als Nieuwegein, Maarssen, Houten, BilthovenZeist kennen wij dankzij onze langjarige historie heg en steg. Wij kennen de weg in alle uitvaartlocaties, we hebben daar onze contacten op het gebied van catering, livestreaming, bloemisten en wat je verder nog kunt bedenken om een uitvaart vorm te kunnen geven. Zo weten we ook als u wilt afwijken van het gangbare altijd wel een oplossing om daar invulling aan te geven.

Waarmee kunnen wij u helpen

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Gevoelens van verdriet, woede, pijn en gemis strijden om voorrang. In de periode vlak na het overlijden is het soms moeilijk om de gedachten goed op een rij te krijgen. Dan is het goed als er iemand is die hierbij ondersteunt en adviseert, zonder de regie over te nemen. PCB Uitvaartzorg helpt u graag bij het verwerkingsproces en het regelen van een prachtige uitvaart.

Het regelen van een uitvaart die past bij de wensen en het leven van de overledene is van groot belang voor de verwerking van het verlies. Hierin kan PCB Uitvaartzorg in elke situatie persoonlijke hulp bieden.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of laat een bericht achter. Wij staan doordeweeks én in het weekend 24 uur per dag voor u klaar.

Bij leven

Om uw nabestaanden te ontlasten maar zeker ook voor uw eigen gemoedsrust, is het verstandig vroegtijdig na te denken over uw uitvaart. U kunt uw wensen in een persoonlijk gesprek kenbaar maken, maar ook op papier vastleggen. Zo voorkomt u dat nabestaanden moeten gissen naar uw wensen. Als u ook nog iets regelt voor de financiële kant van uw uitvaart, ontziet u uw nabestaanden helemaal en kunnen zij zich concentreren op hun rouw.

Bij overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis en het begin van een emotionele, vaak ontwrichtende periode. Het kan dan heel lastig zijn om de zaken op een rijtje te houden. En hoewel je op zo’n moment niet op je best bent, toch moet er van alles geregeld worden. PCB Uitvaartzorg helpt u hierbij. Onze uitvaartleiders laten u zoveel mogelijk zelf de regie behouden, maar zijn er ook voor het misschien hoognodige zetje in de goede richting, de inspiratie, advies bij te maken keuzes, het bewaken van de planning en voor het overzicht. En als u aangeeft dat iets echt niet lukt, dan nemen wij dat u liefdevol uit handen.

Na de uitvaart

De uitvaart vormt gedurende zo’n dag of zes na het overlijden een soort van baken waar naartoe gewerkt wordt. Na afloop in de koffiekamer is er ook vaak een soort ontlading. Je voelt als het ware de zucht van verlichting als er voor het eerst weer gelachen wordt. Toch is het daarmee niet gedaan. Op een bepaalde manier begint het rouwproces dan pas echt. Ook moet er nog steeds veel geregeld worden. Denk aan het ontwerp en de aanschaf van een grafmonument, het besluit over de asbestemming of het dankbetuigingskaartje. Ook het afhandelen van allerlei administratieve taken komt dan pas aan bod. PCB Uitvaartzorg kan u – als u dat wenst – ook in dit proces bij de hand nemen. Voor ons stopt het niet als de laatste mensen de koffiekamer uitlopen.

Eigenschappen
 • PCB Uitvaartzorg

  Wij staan graag voor u klaar
 • Overlijden melden

  030 262 2244
 • Aangesloten bij

  Samen Dementie Vriendelijk.nl
 • Aangesloten bij

  Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Ervaringen met PCB Uitvaartzorg

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gunt u uw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na uw overlijden? U kunt bij ons uw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.