Stichting Broederziel

Gouda https://www.stichtingbroederziel.nl

 • Stichting Broederziel

  Is al in 2007 opgericht.
 • Stichting Broederziel

  Een plek waar mensen met een verlieservaring van een broer of zus terecht kunnen.
 • Stichting Broederziel

  Meer aandacht in de samenleving voor rouw van mensen die een broer of zus verloren hebben.
 • Stichting Broederziel

  Vraagt aandacht, erkenning en herkenning voor mensen die in een rouwproces zit
 • Stichting Broederziel

Beschrijving

Over Stichting Broederziel

Stichting Broederziel zet zich in om het verlies van een broer of zus (broer-zus verlies) onder de aandacht te brengen. Dit omdat in onze visie de impact van het broer-zus verlies in de samenleving te weinig erkenning krijgt.

Het verlies van een broer of zus

Het verliezen van een broer of zus door de dood kan worden ervaren als een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven. Behalve dat iemand wordt gemist die zo dicht bij staat is er ook verlies van het gezin waar iemand bekend mee was. Vaak gaat alle aandacht naar de ouders of de eventuele partner en kinderen van de overledene. En gaan broers en zussen als vanzelf zorgen voor de ouders en duwen hun eigen gevoelens weg. Met gevoelens als je alleen voelen,  je verantwoordelijk voelen voor je ouders , aan de zijlijn staan of in het achtergebleven gat moeten springen als mogelijke gevolg.

Herkenning en Erkenning

Stichting Broederziel biedt een plek waar mensen met een verlieservaring van een broer of zus terecht kunnen. In de besloten Facebookgroep, Siblinggrief, wordt de mogelijkheid geboden om ervaringen te delen zodat je erkenning en herkenning vindt bij andere broers en zussen. Daarnaast bieden we door het jaar heen activiteiten om fysiek samen te komen en de verbinding te vinden in het gedeelde verlies.

Maatschappelijke aandacht

Stichting Broederziel wil dit verlies meer onder de aandacht brengen zodat broers en zussen niet langer aan de zijlijn staan en zij óók díe aandacht voor hun rouw krijgen waar zij zo behoefte aan hebben. Zodra de impact en de betekenis van het verlies van een broer of zus meer zichtbaar is, zal dit naar ons idee leiden tot een duidelijker plek voor de rouwende broer of zus in de samenleving als geheel.

Via verschillende kanalen te volgen

Stichting Broederziel vraagt aandacht, erkenning en herkenning voor mensen die in een rouwproces zitten om een broer of zus.

Website: www.stichtingbroederziel.nl
Besloten Facebookgroep: Siblinggrief
Facebookpagina: Stichting Broederziel.
LinkedIn: Stichting Broederziel

 

Eigenschappen
 • Stichting

  Stichting Broederziel
 • Telefonisch bereikbaar

  06 18 265 652
 • E-mail

  Stichtingbroederziel@gmail.com
 • Facebook groep

  Siblinggrief

Ervaringen met Stichting Broederziel

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.