Stichting Grote Kerk Overschie

Rotterdam https://www.grotekerkoverschie.nl 010 - 4152425

 • Grote Kerk Overschie

  Vergaderruimtes
 • Grote Kerk Overschie

  Erediensten
 • Grote Kerk Overschie

  Concerten
Beschrijving

De Grote Kerk Overschie is van 1901 nadat de vorige (middeleeuwse) kerk door brand is verwoest.

De kerk is eigendom van de Protestantse Gemeente Overschie en is een rijksmonument. De toren is eigendom van de Gemeente Rotterdam.

De kerk is gelegen in de oude kern van het voormalige dorp Overschie, in de pittoreske Overschiese Dorpsstraat, vlakbij de Hoge Brug en tegenover Museum Oud Overschie.

De kerk wordt nog altijd gebruikt voor de kerkdiensten, maar ook verhuurd voor andere doeleinden zoals: concerten, opera’s, lezingen, rouw en trouw.

De kerk is bereikbaar met openbaar vervoer (bus 32, 33 en 40) en direct bij de kerk zijn 20 parkeerplaatsen. Op 250 meter (loopafstand) is (over de Hoge Brug) ruimte voor tientallen auto’s. Ool bereikbaar via het water (Schie).

De afstand van de Grote Kerk Overschie naar Begraafplaats/Crematorium Hofwijk is slechts 3 km.

Verhuur van het kerkgebouw wordt gedaan door de Stichting Grote Kerk Overschie (SGKO) die los staat van de geloofsgemeenschap. Het bestuur van de SGKO bestaat uit 3 leden.

Er kan worden gehuurd: de kerkzaal, 2 kleinere ruimtes (consistorie en dopelingenkamer) en de Klokkenkamer (onder de kerktoren). Meestal wordt het geheel verhuurd.

Faciliteiten: er is een eigen catering, voor koffie/tee/fris, maar ook bier en wijn. Er kan desgewenst ook lunch of diner verzorgd worden, alles tegen aantrekkelijke tarieven en van hoge kwaliteit.

Voor muzikale ondersteuning kan worden gezorgd: organist, zanger(es), combo, orkest. Er is eventueel ook een spreker (dominee, oud vlootpredikant) verbonden aan de SGKO.

Vrijblijvende prijsopgave en aanvullende informatie is verkrijgbaar bij: info@stichtinggrotekerkoverschie.nl.

Verdere informatie: www.grotekerkoverschie.nl.

Eigenschappen
 • Grote kerk Overschie

  Overschie
 • Telefonisch bereikbaar

  010 - 4152425
 • Grote kerkzaal

  Ruimte voor +/- 1000 bezoekers
 • Zaal & Ruimtes

  Voor huren neem vrijblijvend contact met ons op

Ervaringen met Stichting Grote Kerk Overschie

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.