Een vintage rouwcaravan als rouwvervoer

Een vintage rouwcaravan als rouwvervoer bij een uitvaart? Sinds 1 januari 2021 is de volledig gerestaureerde rouwcaravan Pfefferkorn te huur. De Pfefferkorn is een zogenaamde klassieke ’rouwcaravan’: een aanhanger met plek voor een uitvaartkist die men achter de eigen auto kan vastmaken aan de trekhaak.

Consumenten ontdekken steeds vaker dat ze hun dierbare zelf mogen vervoeren. In Nederland stelt men namelijk geen wettelijke eisen aan het vervoer van een overledene. Er bestaan in Nederland verschillende alternatieven voor de traditionele zwarte rouwauto: van verlengde Mini’s tot gekleurde Volkswagenbusjes, een uitvaartbus en rouwboot. Dat aanbod breidt De Laatste Reis nu uit met de vintage rouwcaravan Pfefferkorn. De Pfefferkorn rouwaanhanger is voor een dag of dagdeel te huur bij De Laatste Reis. De rouwstoet is vaak het begin van een uitvaart. Het is het begin van een belangrijke laatste reis. Consumenten kiezen om verschillende redenen voor de klassieke rouwcaravan Pfefferkorn.

 

Mooi en intiem rouwvervoer

Nabestaanden kunnen met de Pfefferkorn het rouwvervoer zelf verzorgen. Zo zijn ze tot het laatste ogenblik dicht bij de overledene. Nu uitvaarten steeds persoonlijker worden, wordt deze intimiteit als zeer waardevol ervaren.

 

Voordeliger afscheid

Veel Nederlanders zijn niet- of onderverzekerd voor een uitvaart. Met de huur van de Pfefferkorn rouwaanhanger, vallen de kosten voor het vervoer lager uit.

 

Een uniek eerbetoon

Met de Pfefferkorn nemen nabestaanden op een mooie en waardige manier afscheid van iemand die bijvoorbeeld gek was op oldtimers of kamperen.

 

Bijzonder vervoermiddel als uitvaartvervoer

De Pfefferkorn kan achter verschillende vervoermiddelen gehaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de Pfefferkorn achter een oldtimer, mini, motor(fiets) of truck. Zo kan een voertuig, waarmee de overledene een speciale band had, gebruikt worden bij het uitvaartvervoer.

Niet onbelangrijk is dat iedereen met een gewoon rijbewijs B de begrafenisaanhanger achter de (eigen) auto kan trekken. De ruim 65 jaar oude klassiek rouwcaravan is onlangs met liefde en vakmanschap volledig onder handen genomen. De Pfefferkorn heeft een stijlvol interieur en is technisch in perfecte staat en biedt voldoende ruimte voor dierbare spullen en bloemen.

De originele begrafenisaanhanger model Pfefferkorn Bestattungs-Anhänger is in 1955 gemaakt door de Duitse carrosseriefabriek Pfefferkorn.

Bent u benieuwd geworden en wilt u meer weten? U vindt De Laatste Reis in onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Nieuws Rouwvervoer

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis ceremonie condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nabestaanden nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwvervoer rouwverwerking uitvaarkosten uitvaart uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn verlies wensen