Het resultaat van thanatopraxie in beeld

Het resultaat van thanatopraxie in beeld. Thanatopraxie, een relatief onbekende manier van opbaren die in opkomst is. Het is een lichtere vorm van het betere bekende ‘balsemen’ en wordt daarom ook wel ‘lichte balseming’ genoemd.

Er zijn velen redenen om voor thanatopraxie te kiezen. Hierbij kun je niet alleen denken aan de uitstekende conservering van en cosmetische voordelen voor het lichaam van de overledene, maar ook aan de psychische voordelen voor nabestaanden. Met thanatopraxie kunnen nabestaanden namelijk zorgeloos afscheid nemen van hun dierbare, zonder zich druk te hoeven maken of de opbaring wel goed verloopt.

Drempel

Ondanks de voordelen vinden mensen het lastig om voor thanatopraxie te kiezen. De grootste drempel is dat men aan moet nemen dat deze manier van opbaren de beloofde resultaten oplevert. Het is voor nabestaanden al lastig om kwalitatieve en juiste informatie te vinden over thanatopraxie. Echter is het nog lastiger om beeld materiaal te vinden van voor en na de behandeling. En dat terwijl wij als mensen veel behoeften hebben aan visuele ondersteuning. Aan het gebrek van beeldmateriaal is sinds kort verandering gekomen!

Geen taboe

Paula Swinkels, mede-eigenaar van Thanatopraxie Rens de Peijper, heeft in November 2021 haar vader Hub verloren. Hub was een wijze man die graag kennis overdroeg. In familie de Peijper en Swinkels is de dood geen taboe en is iedereen op de hoogte omtrent manieren van opbaren. Hub wilde dat ook andere families zorgeloos afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Daarom heeft hij aangegeven dat hij graag als voorbeeld wilde dienen voor duizenden andere families. Na Hub zijn overlijden heeft Thanatopraxie Rens de Peijper een artikel geschreven over hoe een gebalsemd lichaam eruit ziet. Het is een mooi geschreven artikel waarin de resultaten van thanatopraxie op een respectvolle manier in beeld worden gebracht.

 

Wilt u meer informatie over Thanatopraxie Rens de Peijper, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens en linkjes naar hun website.

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid balsemen laatste verzorging overlijden thanatopraxie