Een romantische uitvaart, kan dat?

Misschien een rare term, een romantische uitvaart. Meisjes en vrouwen dromen van een sprookjeshuwelijk, romantiek ten top dat is wat zij dan willen. Waarom eigenlijk geen uitvaart met een romantische sfeer?

Veel meisjes en vrouwen houden immers van romantische dingen zoals pasteltinten, rozen, kaarsen en sprookjesachtige locaties. Hoe u dit thema op een mooie manier doorvoert in een uitvaart leest u hieronder. Uiteraard moeten op dit moment wel de Corona regels in acht gehouden worden, dus check altijd de huidige regels, dat kan hier.

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen

Een romantische uitvaart begint met bloemen… Veel bloemen. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over het rouwbloemstuk. U kunt ook de ruimte waar de uitvaart plaatsvindt met bloemen decoreren. Zet grote vazen met pronkende rozen neer, ga voor hangdecoratie met bloemen of laat alle gasten een bepaald type of kleur roos meenemen. En zet deze allemaal in mooie kleine vaasjes neer. Een mooi item is bijvoorbeeld de pioenroos. De betekenis van bloemen bij een uitvaart is bij veel mensen onbekend. Bijvoorbeeld de lotus die als bloem voor zuiverheid staat of een chrysant met vriendschap en onsterfelijkheid als betekenis. Als u bloemen geeft voor een uitvaart geeft u via de symboliek nog een laatste boodschap mee. Romantisch en wellicht een tikkeltje sprookjesachtig.

Bron: Tess Rose

 

Zachte kleuren

Romantiek en sprookjes kenmerken zich door zachte en fijne kleuren. U kunt er voor kiezen om één kleur door te voeren in het geheel, bijvoorbeeld zachtroze, maar het is ook prachtig om verschillende zachte tinten met elkaar te combineren. Zo doet zachtroze het heel erg goed als er een hoog sprookjesgehalte gewenst is.

 

Rozenblaadjes strooien

Het moment van afscheid kunt u een romantisch randje geven door bij de kist een aantal schalen met rozenblaadjes neer te zetten. Gasten kunnen dan een handje met rozenblaadjes pakken en deze in de kist strooien; een symbolische manier van afscheid nemen.

 

Gastenboek met lint, kant of barokprint

Een leuk idee om uw gastenboek een romantische of sprookjesachtige uitstraling te geven is decoreren met kant. Of een barokprint. Dit kan op een mooie manier verwerkt worden in het gastenboek. Ook mooi: een gastenboek waarin u lint verwerkt met bijvoorbeeld een strik in de kleur die ook in de decoratie terugkomt. Ter aankleding van de tafel waar het gastenboek ligt kunt u waxinelichtjes neerzetten in glazen potjes. Dit geeft een extra warme uitstraling.

 

Een romantische uitvaartkist

Ook aan de kist kan een romantische draai gegeven worden. Zo kan de kist van een zelf samengestelde tekst of afbeelding middels een print voorzien worden. Of denk aan een mooi gedicht of een mooie bloemenprint. In onze bedrijvengids vindt u vast een leverancier hiervoor.

Bron: Luxe Uitvaartkisten

 

 

 

Romantische muziek

Tijdens en na de ceremonie kunt u kiezen voor romantische muziek. Denk bijvoorbeeld aan klassieke balads of Franse chansons. Fijn als u tijdens of na een emotionele ceremonie met zijn allen naar mooie nummers mag luisteren en eventueel zelfs een dansje kunt doen op nummers waar de overledene mooie herinneringen aan had. Niet alleen een mooie ode aan de persoon die er niet meer is, maar ook nog eens een fijne manier om de spanningen van die dag heel even los te laten. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om een speciaal lied te laten schrijven en uit te laten voeren, welke gaat over de overledene.

 

Kasteel als uitvaartlocatie

Als we het over locaties hebben, is er eigenlijk niets romantischer dan een groot en ouderwets kasteel. En er zijn tegenwoordig kastelen waar je de uitvaart kunt organiseren. U vindt ze wederom in onze Bedrijvengids.

 

Geen rouwauto, maar romantiek ten top

Ook qua vervoer kunt u voor een romantische en sprookjesachtige uitvoering gaan. Kies bijvoorbeeld voor paard en wagen.

Bron: Koetsen.nl

Knusse high tea na de ceremonie

In plaats van een samenkomst in een aula na de ceremonie, kunt u ook voor een iets intiemere variant kiezen en een knusse high tea bij u thuis organiseren of in een mooie locatie. Kies er voor om een select groepje uit te nodigen en de high tea te doen met de mensen die het dichtst bij u staan. Diverse cateraars in onze Bedrijvengids kunnen u daarbij assisteren. Helaas is dit nu in tijden van corona niet te doen thuis maar wellicht wel op locatie maar dan uiteraard met niet meer dan dertig personen.

Bron: Tea-Lounge

 

Mocht u al uw wensen vast willen leggen dan kunt u een kijkje nemen in onze Uitvaartkluis , hierin maakt u aan uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. U kunt uw nabestaanden ook een stukje op weg helpen bij het regelen van administratieve en financiële handelingen na uw overlijden. Er komt immers op dat vlak nog veel bij kijken om alles goed te regelen. Met het vullen van de Uitvaartkluis neemt u een grote zorg weg bij uw nabestaanden.

Geplaatst in categorie: Romantisch

Geplaatst in tags: bloemen ceremonie cremeren uitvaart