Een regenboog uitvaart

Gesponsord bericht

Een regenboog uitvaart – Een afscheid zoals u heeft geleefd. Een afscheid is het mooist als het precies zo is als dat u geleefd heeft. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om een uitvaart heel persoonlijk te maken en dat laten we met ons platform maar al te graag zien. “Laten we het leven vieren” dat is waar Uitvaart-Platform.nl voor wilt staan. Hoe zit het nou met de “regenboog” community? Wat is er allemaal mogelijk? Er zijn zoveel mooie mogelijkheden waar veel mensen niet het bestaan van af weten. U leest in dit artikel tips en inspiratie die u zou kunnen gebruiken bij een regenboog uitvaart.

 

Een uitvaartverzorger die out of the box denkt

Mariet Zanders van Fading Uitvaartzorg, te vinden in onze bedrijvengids. Zij en haar partner Renate verzorgen samen uitvaarten en wat hun mooi maakt is de liefde die ze voor elkaar hebben. Een lesbisch koppel die uitvaarten verzorgen. Zij staan open voor iedereen, het maakt niet uit welke kleur, welk ras of welke seksuele voorkeur u heeft. Zij helpen u met alle liefde en niks is te gek! Een hysterische regenboog uitvaart? Dat moet gewoon kunnen! Bent u benieuwd geworden en wilt u meer informatie over deze toffe dames van Fading Uitvaartzorg? Klik hier!

Een anders dan anders uitvaartkist? Ja dat kan!

Bronvermelding: Greencoffins

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om een kist of mand helemaal eigen te maken. Het is zelfs mogelijk om een kist volledig te laten wrappen in de stijl die u zelf wilt. Wilt u bijvoorbeeld een kist in de kleuren van de regenboog, in het roze of één met bling-bling Dan kan dat gewoon! U bepaalt het design en de leverancier zorgt dat de kist helemaal beplakt wordt naar uw wens. Wilt u uw kist liever niet laten wrappen? Geen probleem, u kunt er dan ook voor kiezen om bijvoorbeeld de regenboog vlag over de kist te leggen tijdens de opbaring of de uitvaartkist te laten beschilderen. Dit kan tegenwoordig bij veel bedrijven en dit kunt u eventueel samen laten doen met uw dierbaren.

Bloemen op de uitvaart

We zien ze vaak voorbij komen, de standaard bloemwerken bij een uitvaart. Maar als u dat liever niet heeft maar in plaats daarvan toch die regenboog weer terug wilt laten komen, wat zijn dan de mogelijkheden? Denk aan bloemen die dan in de kleuren van de regenboog gebonden worden en als een wildboeket op de kist worden geplaatst of een roos in de kleuren van de regenboog.

 

Een extravagante uitvaartlocatie

Vele mensen in de LBTH community zijn extravagante mensen. Hoe maakt u van een traditionele uitvaartlocatie iets extravagants? Bespreek met uw uitvaartverzorger wat er allemaal mogelijk is. Mariet van Fading Uitvaartzorg vindt het als uitvaartverzorgster prachtig om dit naar voren te laten komen tijdens een afscheid. Wat dacht u van de aankleding van de ruimte? U kunt bijvoorbeeld overal roze ballonnen plaatsen en achter de kist een ballonenboog in het roze. Achtergrond muziek kunt u ook helemaal laten aanpassen naar uw wensen. Heeft u altijd al drag queens geweldig gevonden, waarom dan niet op een uitvaart? Een drag queen bij de entree die alle gasten ontvangt en eventueel naar de plaatsen begeleid moet gewoon kunnen toch? Wij zeggen ja!  Wilt u liever een unieke uitvaartlocatie die wellicht meer bij u past? Bekijk onze bedrijvengids.

Bronvermelding: Landgoed Vossendel

 

Een dresscode voor de uitvaart

De tijden van kledingetiquette bij een uitvaart zijn aan het veranderen, men komt steeds vaker gekleed zoals men in het dagelijks leven is. Wat is er dan mogelijk bij een regenboog uitvaart? Nou, eigenlijk alles! Heeft u extravagante wensen voor de dresscode, maak het kenbaar in onze Uitvaartkluis. Denk hierbij aan bijvoorbeeld iets kleurrijks. Wilt u liever dat een ieder als zichzelf komt dan kunt u dat ook kenbaar maken. Stelt u zich eens voor dat uw drag queen “vriendinnen” aanwezig zijn op de uitvaart volledig in drag en op de hak, Geweldig!

 

 

Kopje koffie en een plakje cake? Nee, er kan meer!

Wanneer uw uitvaart al volledig in het teken staat dat we uw leven aan het vieren zijn dan kunt ervoor kiezen om koffie te laten serveren met een plakje cake. Maar er kan veel meer! Wat dacht u van proosten op uw leven. Trek die fles bubbels open en laat iedereen genieten waar u wellicht het meeste van genoot. Dit kan natuurlijk ook een ander drankje zijn, dat kunt u helemaal zelf bepalen! Plakje cake is lekker maar wat dacht u van uw favoriete bittergarnituur te laten serveren? Bespreek dit met uw uitvaartverzorger want vaak kan het gewoon!

Uw laatste reis:

Een traditionele rouwauto behoort tot de mogelijkheden, deze heeft u tegenwoordig in vele kleuren en prints maar wat dacht u van een koets!? Uw laatste reis in een koets die getrokken wordt door paarden? Bent u een “Queen” geweest dan hoort een koets daar volgens ons wel bij.

Bronvermelding: Koetsen.nl

 

Zoals u kunt lezen, er is zoveel mogelijk! Heeft u inspiratie kunnen opdoen en wilt u dit kenbaar maken aan uw toekomstige nabestaanden? Bekijk dan onze Uitvaartkluis en laat uw nabestaanden weten wat uw wensen zijn!

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid dragqueen extravagante uitvaart LBHT overlijden regenboog uitvaart uitvaart uitvaartceremonie