Verlies en Rouwbegeleiding Henriëtte van der Poel

Gesponsord bericht

Verlies en Rouwbegeleiding Henriëtte van der Poel

Verlies is een ervaring waar we allemaal, vroeg of laat, mee te maken krijgen.  Het verwerken van verlies, wat overigens niet altijd met de dood te maken heeft, lukt  meestal wel op eigen kracht. Maar soms ook niet.

Verlies van een baan of met pensioen gaan kan grote impact hebben, omdat je niet goed weet hoe je je leven in kan vullen. Maar ook verdriet bij een scheiding, of verdriet in het gezin omdat een gezinslid ernstig ziek is, zijn vormen van verdriet die vaak voorkomen.

Henriëtte van der Poel staat positief in het leven, ondanks dat ze veel heeft meegemaakt. Haar tegenslagen en het verdriet in haar leven hebben haar er toe gezet om tot de beroepskeuze van rouwbegeleider te komen. Zij was al jaren bezig met Reiki en mensenwerk. Zo heeft ze onder andere in AZC’s en bij Magentazorg Heerhugowaard Reiki gegeven vanuit de stichting Reiki Wereldwijd. Als kind wilde zij ook altijd al mensen helpen, dus diep van binnen zat het er altijd in. Zij  ontmoette iemand die de opleiding verlies- en rouwbegeleiding deed en van het een kwam het ander.

Nu heeft Henriëtte haar eigen praktijk en brengt zij door middel van gesprekken, doorvragen en visualisaties, mensen terug bij hun echte gevoel. Uit  het hoofd, naar het hart. Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar zij helpt  je inzichten te krijgen en geef ook meditatieoefeningen en andere tips en opdrachten mee, zoals het maken van een rouwboek.

Ook als het verlies al een tijd geleden heeft plaatsgevonden, is praten fijn. In het begin is er vaak familie en/of vrienden die behulpzaam zijn. Na een paar maanden, gaat voor anderen het leven door, terwijl jouw verdriet niet minder is geworden. Je houdt je groot want je wilt anderen ook niet tot last zijn.

Op dat moment is het fijn om met Henriëtte te praten en te huilen, even geen rekening houden met anderen en je niet groot hoeven houden.

Schroom niet om hulp te vragen! Dit is geen teken van falen, maar een teken van moed omdat je niet op wilt geven! Je hoeft het niet alleen te doen! Henriëtte biedt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Zij vindt het belangrijk dat je je veilig en prettig voelt, want je legt je hart en ziel neer bij haar neer. Rouwen is een heel intiem proces en het moet goed voelen. Alleen dan kan er een vertrouwensband ontstaan.

Meer informatie over Verlies en Rouwbegeleiding Henriëtte van der Poel vind je in onze bedrijvengids

 

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid overlijden rouwbegeleiding rouwen verlies verliescoach