De voordelen van een rouwcoach

Uitvaart Platform •

De voordelen van een rouwcoach

De voordelen van een rouwcoach

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

De voordelen van een rouwcoach zijn niet bij iedereen bekend. We zijn soms geneigd om het verdriet om het verlies van een dierbare zelf te willen aanpakken, want dat doet iedereen toch? Soms is het echter zo moeilijk dat je vast komt te zitten in het rouwproces. Dan is het heel fijn als er een objectief iemand is die jou weer verder kan helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Wat de precieze voordelen van een rouwcoach zijn, leggen wij je graag uit.

Ondersteuning bij het rouwproces

  Een rouwcoach is iemand die ervaring heeft met het begeleiden van een nabestaande met het verdriet na een verlies. Rouwcoaches zijn goed opgeleid en sommigen zijn ook nog ervaringsdeskundige. Koppel deze studie en deze ervaringen aan elkaar en je hebt de perfecte hulp van een rouwcoach bij de verwerking van een verlies. Ze bieden je een luisterend oor, laten je praten en helpen je met het verwerken van al die intense emoties. Ze bieden jou een veilige omgeving zonder dat ze oordelen. Omdat deze rouwcoach niet uit je persoonlijke kring komt, is hij of zij objectief en dat kan jou prikkelen om weer een stapje verder te komen, juist omdat iemand je dan een spiegel kan voorhouden.

  voordelen van een rouwcoach
  Verwerking met hulp van een rouwcoach kan jouw rouwproces verbeteren.

  Hulp bij het nemen van beslissingen

  Loop jij helemaal vast bij het nemen van beslissingen in deze verdrietige periode? Alles kan verwarrend en extra moeilijk voelen als je in de rouw bent. Dat is één van de voordelen van een rouwcoach: deze kan jou helpen om objectiever naar beslissingen te kijken waardoor jij je gesteund voelt als je ze moet nemen. Sommige rouwcoaches bieden ook heel praktische hulp en kunnen kleine dingen uit handen nemen. Dat scheelt bij jou weer in het stressgevoel bij alles wat je moet doen en het nemen van lastige beslissingen.

  Hulp bij stress en angst

   Kies je voor verwerking met hulp van een rouwcoach, dan zul je dat misschien ook doen omdat je stress en angst ervaart. Dit kan voorkomen in een rouwproces. Dat zijn heel intense emoties en ze zijn soms moeilijk om deze zelf door te komen. Een rouwcoach kan jou helpen om deze emoties aan te pakken. Dit kan hij of zij doen door ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen met je te doen. Deze oefeningen zijn handvatten die je alleen ook kunt toepassen. Als iemand jou echter ook al praktische hulp biedt, dan scheelt dat ook al heel wat.

   Een stip aan de horizon

    Eén van de voordelen van een rouwcoach is dat deze jou weer kan helpen om naar de toekomst te kijken. Een rouwcoach kan jou erop wijzen dat je verdriet misschien niet helemaal weg zal gaan, maar dat je er wel mee leert leven en omgaan. Je kunt hulp krijgen bij het vinden van een stip aan de horizon. Jouw leven is immers niet gestopt, al kan dat wel zo voelen als je iemand intens mist. De rouwcoach zal jou helpen weer nieuwe doelen te stellen, waardoor je weer zingeving vindt in jouw leven en jouw proces. 

    Het bieden van persoonlijke aandacht

     Als een dierbare is overleden, kun je je eenzaam voelen. Als je dan kiest voor verwerking met hulp van een rouwcoach, voelt die eenzaamheid minder zwaar. Je vindt het misschien moeilijk om jouw directe omgeving lastig te vallen (alhoewel dat vaak voor jouw dierbaren helemaal niet als lastigvallen voelt) en dan is een objectief iemand die jou alle aandacht geeft heel prettig. Het draait in het gesprek even helemaal om jou. Je voelt je gehoord en gezien. Dit is van grote hulp bij het omgaan met al deze emoties. 

     De voordelen van de begeleiding door een rouwcoach zijn  groot. Alle bovenstaande punten kunnen zaken zijn waarmee je worstelt. Het gaat erom dat je uiteindelijk weer je leven gaat leiden, weer kunt gaan genieten en dat je verder komt in de rouwproces. Er zijn verschillende soorten rouwcoaches die hun eigen unieke manier van begeleiden hebben. Op onze site vind je rouwcoaches die jou verder kunnen helpen in je proces. Neem dan ook gerust een kijkje en hopelijk vind je iemand die jou aanspreekt en jou weer kan helpen om je leven op te pakken.

     Klik hier om ons glossy uitvaartmagazine Uitvaart-Inside te bestellen voor meer inspiratie en informatie omtrent uitvaarten.