Live streaming van een uitvaart

Live streaming van een uitvaart is door de huidige technologie heel gemakkelijk geworden. Zo kunnen mensen de uitvaart volgen als ze er niet bij kunnen zijn. Dit is voor velen een prettige oplossing. Voor wie en waarom is deze optie  eigenlijk zo prettig? Dat lees je hier. 

 

  • Voor mensen ver weg:

 

Live streaming van een afscheid zorgt ervoor dat mensen van over de hele wereld het afscheid kunnen volgen. Mocht dat ticket niet te krijgen zijn geweest of laat iemands gezondheidstoestand het niet toe om te reizen, dan is dit een perfecte optie.

 

  • Voor mensen met een beperking of ziekte:

Voor mensen met een beperking of een ziekte kan het live streamen van een afscheid een goede oplossing zijn. Wellicht is het fysiek bijwonen van een begrafenis of crematie te intens of lukt het niet om erbij te zijn vanwege medische apparatuur. Op deze manier kunnen ze het afscheid toch bijwonen.

 

Live streaming van een uitvaart
Het live streamen van een uitvaart is goed mogelijk tegenwoordig.

 

  • Delen van herinneringen en opname voor later:

Mensen die niet bij het afscheid kunnen zijn, kunnen met live streaming van een uitvaart meedelen in de herinneringen en daar samen over praten. Daarnaast heb je een mooi document voor later. Als je er aan toe bent, kun je de opnames weer eens bekijken. Dat kan veel troost bieden.

 

  • Besparen van kosten:

Je wil de uitvaart misschien niet al te groot maken, niet met veel mensen in een aula zitten en het afscheid intiem en klein houden. Toch wil je andere mensen de gelegenheid geven de afscheidsdienst te kunnen volgen. Dan is het live streamen van een afscheid een goede manier om het intiem te houden, maar vele anderen er wel bij te betrekken.

 

  • Veiligheid:

Ten tijde van de pandemie was de live streaming van een uitvaart de perfecte manier om iedereen er toch bij te laten zijn, zonder dat mensen het risico liepen elkaar te besmetten. Daarom is dit nog steeds een goede keuze als er om veiligheidsredenen fysieke afstand moet worden gehouden.

 

  • Terugkijken wanneer je wil:

Kun je om wat voor reden dan ook niet op het tijdstip van de uitvaart aanwezig zijn? Dan is live streaming van het afscheid voor jou een fijn alternatief. Met een link van het afscheid kun je altijd op een moment dat het jou uitkomt het afscheid bekijken. Daar kun je later dan nog contact over hebben met de directe nabestaanden.

 

Ben je opzoek naar een iemand die je kan helpen met het verzorgen van live streaming? In onze bedrijvengids vind je fantastische ondernemers waar wij mee samen werken. Zij helpen je graag verder.

Geplaatst in categorie: Nieuws Uitvaartceremonie Videograaf

Geplaatst in tags: afscheidsceremonie Afstand Audiovisuele techniek Beeld en geluid Camera Condoleanceregister Digitale herdenking Interactie Internetuitzending Livestream Livestream platform nabestaanden Online condoleren Online rouwkaart Online uitvaart thuisopbaring Toegangscode uitvaartbranche uitvaartcentrum Uitvaartdienst uitvaartverzorging Videoregistratie Videostreaming Virtuele aanwezigheid Webcasting