Een videograaf bij een uitvaart

Uitvaart Platform •

Een videograaf bij een uitvaart

Een videograaf bij een uitvaart

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

Een videograaf bij een uitvaart inhuren is iets wat steeds vaker voorkomt. Veel mensen willen de uitvaart later nog eens terug zien. Toch zijn er ook nog mensen die dit een gek idee vinden. Waarom zou je zoiets doen? Wij leggen je uit waarom dit van grote waarde kan zijn.

Een mooie herinnering

  Net zoals  geboortes, huwelijken, verjaardagen en andere bijzondere levensgebeurtenissen gefilmd worden, is ook het filmen van een uitvaart niet raar. Een uitvaart is iets wat net zo bij iemands leven hoort als de blije momenten, die we wel vastleggen met film. Een videograaf weet precies wat hij of zij moet filmen. Het is fijn om dit bijzondere moment later nog eens terug te kijken. Dat lijkt heel moeilijk, maar soms is het juist fijn om nog eens te horen en te zien hoe iemands leven geëerd werd. Dat kan van grote steun zijn bij het verwerkingsproces. Je hebt een blijvende herinnering die je er keer op keer bij kunt pakken.

  Details vastleggen

   Het filmen van een uitvaart kan jou helpen bij het zien van details die je in de waan van het verlies niet zijn opgevallen. Tijdens een uitvaart heb je vaak net een drukke, emotionele en intensieve week achter de rug. Alle emoties van het verlies en het gemis kunnen ervoor zorgen dat je bij een uitvaart niet alles opslaat. Er worden bijzondere dingen gezegd, er wordt mooie muziek gedraaid, er worden prachtige herinneringen gedeeld, er staan prachtige bloemen, maar kun je dit allemaal onthouden? Meestal niet. Als de afscheidsdienst is vastgelegd op film, kun je alles nog een luisteren en hoor je dingen die je misschien niet hebt kunnen onthouden. Je kunt de sfeer zien en voelen. Dat kan weer veel troost bieden.

   Een videograaf bij een uitvaart
   Een uitvaart laten filmen zorgt voor een waardevolle herinnering aan een bijzonder moment.

   De uitvaart delen

   Als je een videograaf bij een uitvaart laat komen, heb je niet alleen een mooie herinnering voor jezelf, maar ook voor de mensen die onverhoopt niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn. Misschien waren ze ziek of konden ze zo snel niet uit het buitenland komen of waren er andere omstandigheden. Een mooie film van de uitvaart kun je dan delen met deze personen, zodat ze er voor hun gevoel toch bij waren.

   Live-stream of videograaf

    Als je de uitvaart door een professionele videograaf laat filmen, krijg je natuurlijk een veel mooiere film dan als je de live-stream als opname bewaart. Een film wordt door de videograaf bewerkt en gemonteerd zodat je verzekerd bent van een mooi eindresultaat. Er wordt vanuit verschillende hoeken gefilmd, zodat je veel meer kunt zien en de beleving veel echter is. Uiteraard is het wel verstandig om goede afspraken te maken in verband met privacy: wie en wat leg je vast en wie niet? Dat kan uiteraard in de montage ook nog verwerkt worden.

    Een videograaf bij de uitvaart biedt dus absoluut veel voordelen die voor het rouwproces van nabestaanden belangrijk kunnen zijn. Het is van belang om goede afspraken te maken over wie en wat de videograaf mag filmen. Met een professioneel iemand verzeker jij je echter van een mooi eindresultaat waar je nog veel aan kunt hebben. Wil jij meer weten over het laten filmen van een uitvaart? Kijk dan eens op onze site. Wij werken met professionele videografen die een uitvaart prachtig kunnen vastleggen.

    Klik hier om ons glossy uitvaartmagazine Uitvaart-Inside te bestellen voor meer inspiratie en informatie omtrent uitvaarten.