Wat voor vervoer is er mogelijk bij een uitvaart?

In Nederland mag men een overledene op vele verschillende manieren vervoeren. Dat kan per rouwauto, boot, fiets, motor, caravan, koets etc. Nabestaanden staat het ook vrij om de overledene zelf te vervoeren. Nabestaanden kunnen er dus voor kiezen om vervoer te huren of gebruik te maken van eigen middelen tijdens de uitvaart. U kunt zelf bepalen welk middel het beste bij u en de overledene past.

Onderstaand een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje;

  • Rouw- en volgauto’s, aan te passen aan ieder zijn budget, afhankelijk dus van hoeveel volgauto’s men wenst. Dat kan bijvoorbeeld ook een combinatie zijn van volgauto’s aangevuld met eigen vervoer.
  • Uitvaartkoets, steeds vaker ziet men bij uitvaarten een traditionele uitvaartkoets. Hierbij vervoerd men overledene in een koets, getrokken door paarden. Een rouwstoet met paard en wagen/koets maakt de uitvaart extra plechtig. Bij uitvaarten van de Koninklijke familie zien we altijd dat men gebruik maakt van een koets. Maar ook voor ‘gewone’ burgers behoort dit soort vervoer tot de mogelijkheden bij een uitvaart.
  • Uitvaart per boot, wanneer de uitvaart plaats vindt in een omging met veel water is het vaak mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamde uitvaartboot. Vooral in plaatsen met veel grachten kan dit een hele mooie manier zijn om een dierbare over water naar de laatste rustplaats te brengen. Een groot voordeel van een uitvaartboot is dat hele families bij de overledene kunnen blijven tijdens de tocht.
  • Motor, voor echte motorliefhebbers een uitkomst. Achter de motor komt een speciale aanhanger waar de kist op geplaatst kan worden. Bijzonder vervoer, we zien dit niet vaak bij een uitvaart.
  • Uitvaart bus, in principe een gewone bus, alleen is een uitvaart bus zo omgebouwd dat er een kist in geplaatst kan worden. Wanneer nabestaanden graag met meerdere mensen bij de overledene willen blijven tijdens de laatste rit is de uitvaart bus dé oplossing. Men gebruikt een uitvaart bus om samen met de overledene een (langere)route af te leggen langs plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de overledene.
  • Loopkoets, wandelend en in stilte de overledene naar de laatste rustplaats brengen. Ziet er stijlvol uit en is makkelijk te bedienen, echter alleen geschikt bij korte afstanden.

 

Zoals u zelf al kunt lezen zijn er veel mogelijkheden. Heeft u zelf al nagedacht wat voor uitvaart u wilt en wat daarbij uw uitvaartwensen zijn? U kunt bij ons al uw wensen vastleggen in onze Uitvaartkluis. Deze zorgt er ook voor dat al uw administratieve en financiële afhandelingen op een correcte manier voor u gebeuren. Uw nabestaanden kunnen alles stap voor stap uitvoeren, scheelt een hoop tijd eer alles geregeld is en het neemt uw nabestaanden een grote zorg uit handen.

Geplaatst in categorie: Rouwvervoer Uitvaart Uitvaartceremonie

Geplaatst in tags: begraafplaats begrafenis ceremonie crematie rouwvervoer uitvaart