Waarom een fotograaf bij de uitvaart?

Het leven is bijzonder en zit vol speciale momenten die we vastleggen met foto’s. Dit doen we om een blijvende herinnering te hebben. Kiezen voor een fotograaf bij de uitvaart zorgt voor een mooie tastbare herinnering bij de nabestaanden.

Waarom kiezen voor een fotograaf bij de uitvaart?

Een uitvaart eert het leven. We zien dan ook telkens vaker dat daarbij een afscheidsfotograaf aanwezig is. Voor nabestaanden kan het erg fijn zijn voor het rouwproces om later nog de foto’s te kunnen bekijken. Details die men soms mist krijgen nu een plek op beeld. Denk bijvoorbeeld aan prachtige bloemstukken met linten met liefdevolle woorden. Of een ontroerende tekening, gemaakt door een kind, die de tekening snel nog bij of in de kist legt. Voor nabestaanden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn omdat ze bijvoorbeeld in het buitenland wonen is het mooi en troostvol om eventueel foto’s te kunnen mailen of appen. Voor jonge kinderen kan het een tastbare herinnering zijn voor later.

 

Hoe gaat een fotograaf bij de uitvaart te werk?

De fotograaf neemt graag al uw persoonlijke wensen door in een persoonlijk gesprek. Hij of zij zal zich niet alleen focussen op het verdriet maar vooral ook op de liefde. Uiteraard zal respect en discretie daarbij een hoofddoel zijn. Tijdens een persoonlijk gesprek zal alles doorgenomen worden en kunt u uw wensen kenbaar maken. De kunst van een goede fotograaf is dat u bijna niet merkt dat hij of zij aanwezig is. Omdat er de laatste jaren steeds vaker beeldmateriaal gemaakt wordt tijdens een uitvaart, vinden mensen het niet meer zo raar om gefotografeerd te worden bij het uiten van verdriet.

Indien u op zoek bent naar een fotograaf voor een uitvaart, neemt u dan eens een kijkje in onze Bedrijvengids. Hierin vindt u diverse fotografen.

Indien u zelf een fotograaf bij uw uitvaart wilt hebben dan kunt u dat nu al aangeven in onze Uitvaartkluis. Op deze manier maakt u uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. U kunt uw nabestaanden ook een stukje op weg helpen bij het regelen van administratieve en financiële handelingen na uw overlijden. Met het invullen van de Wensenlijst neemt u een grote zorg weg bij uw nabestaanden.

 

Geplaatst in categorie: Fotograaf Uitvaart Uitvaartceremonie

Geplaatst in tags: begrafenis crematie uitvaart uitvaartceremonie