Waarom een fotograaf bij de uitvaart?

Het leven is bijzonder en zit vol speciale momenten die we vastleggen met foto’s. Dit doen we om een blijvende herinnering te hebben. Kies jij voor een fotograaf bij de uitvaart? Dat zorgt namelijk voor een prachtige tastbare herinnering voor jou en de nabestaanden.

Waarom zou jij kiezen voor een fotograaf bij de uitvaart?

Een uitvaart eert het leven, en het wordt steeds vaker gezien dat daarbij een afscheidsfotograaf aanwezig is. Voor jou en de andere nabestaanden kan dit van onschatbare waarde zijn tijdens het rouwproces. Het stelt je in staat om later de foto’s van de uitvaart te bekijken en te herinneren. Details die je misschien over het hoofd zag, krijgen nu een speciale plek op beeld. Denk bijvoorbeeld aan prachtige bloemstukken met linten waar liefdevolle woorden op staan. Of denk aan een ontroerende tekening, gemaakt door een kind, die snel nog even bij de kist wordt gelegd. Voor nabestaanden die niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart, bijvoorbeeld omdat ze in het buitenland wonen, is het een troostende gedachte om foto’s te kunnen delen via e-mail of WhatsApp. Voor jonge kinderen kan het een tastbare herinnering zijn voor de toekomst.

Waarom een fotograaf bij de uitvaart?
Het leven is bijzonder en zit vol speciale momenten die we vastleggen met foto’s.

Hoe gaat een fotograaf bij de uitvaart te werk?

De fotograaf bespreekt graag al jouw persoonlijke wensen in een persoonlijk gesprek. Hij of zij zal zich niet alleen richten op het verdriet, maar vooral op de liefde en de mooie momenten. Uiteraard is respect en discretie daarbij van groot belang. Tijdens dit persoonlijke gesprek worden alle details doorgenomen en kun je je wensen uiten. Het talent van een goede fotograaf is dat je bijna niet merkt dat hij of zij aanwezig is. In een tijd waarin steeds vaker beeldmateriaal wordt gemaakt tijdens uitvaarten, vinden mensen het niet meer vreemd om gefotografeerd te worden terwijl ze hun emoties tonen.

Als jij op zoek bent naar een fotograaf voor een uitvaart, neem dan eens een kijkje in onze Bedrijvengids. Daar vind je verschillende fotografen.

Tip: Vind hier de ondernemers die je kunnen helpen met alles wat je nodig hebt voor, tijdens of na een uitvaart.

Klik hier om ons glossy uitvaartmagazine Uitvaart-Inside te bestellen voor meer inspiratie en informatie omtrent uitvaarten.

 

 

Geplaatst in categorie: Fotograaf Uitvaart Uitvaartceremonie

Geplaatst in tags: afscheidsfotografie begrafenis crematie fotograaf bij uitvaart fotograaf inhuren fotograaf voor uitvaart herinneringsfotografie persoonlijke wensen respect en discretie rouwreportage rouwverwerking tastbare herinnering uitvaart uitvaartceremonie uitvaartdetails uitvaartfotografie