Erkend gediplomeerd Thanatopracteur – Remco Hol

Erkend  gediplomeerd Thanatopracteur. Mijn naam is Remco Hol, werkzaam vanaf mijn 16e in de uitvaartbranche en ik ben sinds april 2012 erkend gediplomeerd Thanatopracteur.

Remco Hol OverledenenZorg en Thanatopraxie is een onafhankelijk en zelfstandig dienstverlener in overledenenzorg. Wij bieden aan nabestaande(n) en regionale uitvaartondernemingen een totaalpakket in overledenenzorg aan.

Onze medewerkers zijn deskundig en ervaren om de overledene te vervoeren en/of de wenselijke verzorging met respect en aandacht, voor zowel de overledene als ook de nabestaanden, uit te voeren. Hierbij zijn betrokken- en betrouwbaarheid, twee kernwaarden die wij hoog in het vaandel hebben staan. Wij zijn ervoor u en uw families, 24 uur per dag 7 dagen in de week om alles tot in de kleinste details te verzorgen.

Wij bieden de best mogelijke zorg aan de overledene maar ook aan de nabestaande(n). In onze visie is de beste zorg niet automatisch de meeste zorg. Ieder mens is uniek en vaak zijn er specifieke wensen. Daarom zijn wij van mening dat de beste zorg, de zorg is die individueel wordt afgestemd en waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van zowel de overledene als ook de nabestaande(n). Daarom praten wij liever over “gepast gebruik” of “nuttige zorg”.

Maar wat houdt thanatopraxie nou eigenlijk in?

Het grootste misverstand is dat men denkt dat er een zalfje op de overledene gesmeerd wordt, maar dat is niet zo. Het is vergelijkbaar met een nierdialyse. Bij nierdialyse wordt het bloed buiten het lichaam gebracht, gereinigd en weer terug in het lichaam teruggebracht. Bij thanatopraxie wordt in plaats van het schone bloed een balsemvloeistof in het lichaam teruggebracht. De balsemvloeistof zorgt ervoor dat het ontbindingsproces tijdelijk stil (ongeveer één week) gelegd wordt. Er is dan ook geen koeling nodig tijdens de opbaring. Daardoor voelt de overledene niet koud aan.

De behandeling kan in overleg thuis plaats vinden. Nabestaanden kunnen ook aanwezig zijn bij de behandeling. We nemen de nabestaanden stap voor stap mee tijdens de behandeling.

 

Wilt u meer informatie en uitleg over onze dienstverlening of Thanatopraxie & Overledenenzorg Remco Hol, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid lichte balseming nabestaanden overlijden thanatopraxie