Slot Letselschade

Slot Letselschade, hoe je overlijdensschade vrijwel kosteloos kunt claimen zodat je als nabestaande niet  financieel hulpeloos achterblijft. Een overlijden door een ongeval komt altijd onverwacht. Als er al financiële voorzieningen zijn, bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering, dan blijkt deze de schade nooit geheel te dekken. Nabestaanden, zeker als het gaat om een gezin met kinderen, komen dan direct voor dringende vragen te staan, juist ook van financiële aard. Hoe betalen we de hypotheek nog, de boodschappen, de sportvereniging? Hoe kan ik in mijn eentje voor de kinderen zorgen en ze een fatsoenlijke toekomst geven? 

Coen de Koning van Slot Letselschade vertelt u er graag meer over.

Mijn eerste zaak: financiële zorgen uit handen nemen voor gezin bij overlijden van een moeder door verkeersongeval

Meer dan twintig jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met een gezin waarin de moeder was overleden door een verkeersongeval. De vader was kapot van verdriet, maar tot overmaat van ramp werd hij ook geconfronteerd met financiële zorgen. Hoe moest het nu verder met hem en zijn twee jonge kinderen? Omdat ik tot dan alleen slachtoffers met letselschade had bijgestaan wist ik van overlijdensschade niet zo heel veel. Er was in die jaren nog een heel ouderwetse manier om overlijdensschades af te wikkelen. Waarbij ervan uit werd gegaan dat alleen de man kostwinner was. Dat was toen al in heel veel gezinnen niet meer het geval.

Ook in dit gezin niet, want de moeder werkte drie dagen in de week. Zij had met vader de taken in het huishouden verdeeld en ook de opvoeding deden zij samen. Dus haar inkomen viel weg, maar ook haar aandeel in het huishouden en haar bijdrage aan de opvoeding van de kinderen.

Vader was ten einde raad. Door het wegvallen van het inkomen van zijn vrouw en de extra kosten voor kinderopvang, oppaskosten, hulp in het huishouden etc. was hij bang dat hij de hypotheek niet meer kon betalen en dat hij ook nog zou moeten verhuizen.

Er was wel een overlijdensrisicoverzekering tot uitkering gekomen, maar die dekte lang niet alle schade van het gezin. Het duurde lang voor de schade werd vastgesteld. Maar gelukkig kon hij wel met zijn kinderen in het huis blijven wonen. Eerder vond ik het heel moeilijk om met de nabestaanden, juist in een zo intens verdrietige periode, over financiële zaken te praten. Maar ik zag dat het wel hielp. Juist omdat als iemand zo plotseling overlijdt er enorm veel onzekerheden ontstaan en het belangrijk is als iemand dan de financiële zorgen uit handen neemt. Daarom ben ik mij toen gaan specialiseren in overlijdensschades.

 

Nabestaanden écht helpen door financieel betere vergoeding en minder gedoe

De schade berekende men tot 2015 volgens een toen al bijna honderd jaar oud systeem. Daarin was de man altijd kostwinner en kostten kinderen vrijwel niets. Kortom, volkomen achterhaald. Om dit te veranderen heb ik samen met een aantal andere juristen en rekenkundige de Denktank Overlijdensschade samengesteld.

Sinds 2015 wordt er gerekend met de door ons ontwikkelde rekenmethode. In die methode wordt de schade niet alleen veel nauwkeuriger berekend dan daarvoor, maar ook veel sneller. En met veel minder gedoe en financieel betere afdoening. Daardoor kunnen nabestaanden ook eerder aan rouwverwerking toekomen, want financiële zorgen en goede rouwverwerking gaan moeilijk samen.

(Meer informatie over de nieuwe rekenmethode die ik mee heb helpen ontwikkelen kunt u hier lezen).

 

Snelle financiële afhandeling voor jonge vrouw die haar partner verloor

De eerste zaak die ik berekende met de nieuwe rekenmethode ging om een jonge vrouw die haar partner verloor toen ze zwanger was van hun eerste kindje. De schade, die vele tonnen bedroeg, werd dankzij de nieuwe rekenmethode veel vlotter vastgesteld dan voorheen. Dat was juist gelet op de grote problemen waar zij als alleenstaande moeder voor kwam te staan ontzettend belangrijk. Zij kon haar huis behouden, minder gaan werken om er meer voor haar kind te zijn, oppas betalen als ze ging sporten. Ook het weggevallen inkomen van haar partner werd vergoed. Daardoor kon zij na het tragische verlies van haar vriend, haar kind en zichzelf toch een financieel stabiele toekomst geven.

 

Overlijdensschade claimen zorgt voor een financieel stabiele toekomst en is meestal kosteloos

Mensen helpen in de hectische periode na een overlijden door een ongeval, dat is waar het team van Slot Letselschade voor staat. Wij begrijpen uw emoties, werken met een warm hart, maar houden het hoofd koel. Als er een aansprakelijke partij valt aan te wijzen voor het ongeval, bijvoorbeeld in het verkeer of tijdens het werk, dan is onze hulp kosteloos. Want onze kosten vallen onder uw schade en die worden vergoed. Dat is al een hele zorg minder.

Wij helpen u heel graag.

Voor meer informatie over hoe Slot Letselschade voor u overlijdensschade kan claimen, bezoek onze bedrijvengids voor contactgegevens etc.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: letselschade nalatenschap notaris overlijden overlijdensrisicoverzekering overlijdensschade Vedriet verlies wensen