Stichting Vaarwens biedt al 15 jaar gratis vaardagen aan

Gesponsord bericht

Stichting Vaarwens biedt al 15 jaar gratis vaardagen aan. De eerste vaardag was op 30 maart 2007 met Tara. Graag nemen wij u mee naar deze eerste bijzondere dag van Stichting Vaarwens.

Het is 2007, er is een wens bij de opkikker binnengekomen van Tara, een meisje van 16 jaar. Ze is uitbehandeld, haar jonge lichaam zit vol met kanker. Ze wil samen met haar familie nog zo graag één keertje varen, maar ze is aan bed gekluisterd, dus moet ze met de ambulance per brancard aan boord gebracht worden! Dat kan bij Stichting Vaarwens.

Onze eerste vaardag

Het is 30 maart 2007 als de dag gepland wordt. We krijgen gelijk de vuurdoop. De ambulance komt aanrijden en we maken voor het eerst kennis met de inmiddels, veel te vroeg overleden, Kees Veldboer die toentertijd met de ambulance van zijn baas ook zijn eerste wensen vervulde. We weten nog niet dat we daarna een hechte samenwerking zullen hebben en veel terminale mensen een heerlijke dag zullen bezorgen.

Tara wordt aan boord gebracht en dan gaan de trossen los. Binnen ligt het jonge meisje op de bank met een constante grote glimlach. Er wordt gekletst, gekeken, genoten en Tara vergeet helemaal op haar morfinepompje te drukken, zoveel afleiding geeft het varen haar… Het is even slikken… als we na de rondvaart weer bij het vertrekpunt arriveren en aanstalten maken om van boord te gaan. Het wordt stil en hier en daar vloeit al stiekem een traan. Tara wordt in de ambulance gelegd en er volgt een emotioneel afscheid. We zwaaien de familie uit tot de ambulance uit het zicht is en blijven ontdaan een poosje staan. Uiteraard willen we iets tegen elkaar zeggen, maar onze stembanden weigeren alle diensten. Wat we voelen is enorme dankbaarheid die zich van ons meester maakt. We voelen ons rijk! De kop is er af en nu weten we het, dit is ons ding!!

Iedere dag een vaardag

Vanaf dat moment staat ons leven in het teken van Vaarwens. Stichting Vaarwens vaart inmiddels bijna iedere dag, het hele jaar door met een geheel aangepast schip vanuit de Amsterdam Marina. Door de beschutting van Amsterdam kan het schip door weer en wind doorvaren.

Mensen die te horen hebben gekregen dat de artsen niets meer kunnen doen komen in aanmerking voor een geheel kosteloze vaardag. Één dag voor één zieke met zijn of haar naasten. Mensen worden door de huisarts of hospice aangemeld maar men kan zich ook zelf aanmelden door via de site het aanmeldformulier in te vullen.

Als we zien wat het met de mensen doet is het enorm belangrijk en we hopen dan ook dat we iedereen kunnen bereiken. We willen niet horen dat iemand het nog zo fijn zou hebben gevonden maar het helaas niet wist. Op de foto één van onze vele vrijwilligers; Pam van Amerongen

Ons boek

We maken zo veel mee, zo veel ontroerends, zoveel moois en zo veel gezelligheid. Er is een boek verschenen over het ontstaan van Stichting Vaarwens en wat er allemaal is gebeurd in de afgelopen jaren.  De titel is een quote van een gast “Als zoenen water waren” kregen jullie van mij de zee. Het is een prachtig boek met mooie verhalen en prachtige foto’s. Een koffietafelboek (22 x 22 cm) die je neerlegt om af en toe in te lezen en foto’s te bekijken. De prijs is € 22,95 en de opbrengst is voor de stichting. Alle informatie is te vinden op onze website.

Wilt u meer informatie over Stichting Vaarwens, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord Wensen vastleggen

Geplaatst in tags: afscheid laatste wens overlijden stichting vaarwens vaarwens wensen