Inspiratie voor soorten rouwvervoer bij een uitvaart

Wanneer iemand komt te overlijden spelen soorten rouwvervoer een belangrijke rol. Dit is de laatste rit die de overledene zal maken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor deze laatste rit, van lijkwagen tot koets, of van motor tot fiets.  

De zwarte rouwauto kennen we allemaal, vroeger was dat zo’n beetje de enige optie, nu wordt de keuzemogelijkheid van vervoer steeds breder. Alles aangepast naar de persoonlijke wensen van de overledene of naar wat er past bij de overledene. In onderstaand artikel geven wij u wat inspiratie voor soorten rouwvervoer bij een uitvaart. Zo krijgt u een overzicht van de mogelijkheden en kunt u wellicht een mooie keuze maken voor een persoonlijke uitvaart.

 

Een auto:

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten auto’s geschikt als rouwauto. Was de overledene bijvoorbeeld een stoer persoon? Er bestaan Hummers die de lengte hebben van een limousine. Hierin kan men een kist makkelijk vervoeren en daarbij is er ook nog ruimte om nabestaanden tegelijk te vervoeren. Dan is dit best stoer! Er zijn uiteraard veel meer mogelijkheden qua merken.

 

Een koets:

Wanneer de overledene een romantische persoon was, dan zou u kunnen kiezen voor een koets. Hoe mooi is het om de laatste rit van uw dierbare overledene te verzorgen in een koets Wij zeggen prachtig!

 

De motor:

Tegenwoordig is het mogelijk om als laatste rit de motor als rouwvervoer te gebruiken bij een uitvaart. Dit gebeurt door een zijspan, gekoppeld aan de motor, zodat het mogelijk is de kist daarin te vervoeren. Was de overledene gek op motor rijden? Dan wordt de laatste rit ook op de motor! Toch?

 

Getrokken worden door een koe als rouwvervoer bij een uitvaart:

Voor de boeren onder ons of voor de mensen die grote affiniteit hebben met het boerenleven, uw laatste rit met een koe. Klinkt misschien best raar maar gebeurt vaak, zeker op het platte land. De koe trekt als het ware de koets of de kar mee naar de laatste bestemming.

 

Een bus:

U kunt ook kiezen voor een bus als rouwvervoer bij een uitvaart. Wij zien tegenwoordig vaker dat men voor deze optie kiest, vooral bij een ecologische uitvaart. Milieuvriendelijk want u maakt slechts gebruik van één vervoermiddel. Bijkomend voordeel is dat alle gasten samen kunnen zijn met de overledene tijdens zijn of haar laatste rit.

 

De fiets:

U zult nu wel denken met de fiets? Hoe dan? Nou het is mogelijk! Er bestaan tegenwoordig fietsen die u kunt gebruiken als rouwvervoer bij een uitvaart. Deze fietsen hebben van achter een speciale aanhang voor het vervoeren van de kist. Hield de overledene van fietsen? Wij zeggen doen, al dient te “trekker” van de kist wel een stabiele en sterke chauffeur te zijn. Een combinatie kan natuurlijk ook, fietsend achter de koets of auto waarin de overledene wordt vervoerd.

 

Lopend:

Ook een mooie mogelijkheid is om te kiezen voor de benenwagen als rouwvervoer, oftewel lopend. De kist plaatst men op een koets welke u kunt duwen en trekken terwijl u loopt. De gasten kunnen dan achter de kist aanlopen en doordat iedereen zo bij elkaar is creëert u een mooie intieme laatste rit. Mooi! Ook hier is een combinatie mogelijk, lopend achter de koets of een auto aan waarin de overledene vervoerd wordt.

 

Een vrachtwagen of truck:

Het is mogelijk! Een truck of vrachtwagen te kiezen als rouwvervoer bij een uitvaart. U kunt bij verschillende bedrijven die deze verhuren vragen naar de mogelijkheden. Stel de overledene was vrachtwagenchauffeur, wat zal het dan mooi zijn als zijn laatste rit in een truck of vrachtwagen wordt gedaan.

 

 

Heeft u zelf al nagedacht over uw eigen wensen betreffende soorten rouwvervoer bij uw laatste rit? Maak het nu kenbaar aan uw nabestaanden via onze Uitvaartkluis. Uw nabestaanden krijgen op deze manier al uw uitvaartwensen te weten en weten meteen ook hoe uw administratieve en financiële handelingen afgehandeld moeten worden. Op deze manier neemt u een grote nazorg bij hun weg.

Geplaatst in categorie: Rouwvervoer Uitvaart Uitvaartceremonie

Geplaatst in tags: rouwvervoer uitvaart uitvaartceremonie