Afscheid- & Herinneringsfotografie  

Mensenmens Fotografie, Afscheid- & Herinneringsfotografie. Je hart volgen , dat deed Erika, van medewerkster in de zorg naar afscheid- en herinneringsfotografe. Zij vertelt u haar verhaal.

Na 18 jaar in de zorg te hebben gewerkt heb ik in juni 2018 besloten om het roer om te gooien, en mijn hart te gaan volgen.. Naast mijn werk in de zorg fotografeerde ik al geruime tijd. In die tijd kreeg ik zomaar het vertrouwen om deelgenoot te worden van gezinnen waarvan op dat moment de vaders ernstig ziek waren. Ik volgde ze met mijn camera in hun laatste levensfase. Drie vaders moesten veel te jong hun gezin achterlaten.

Wat dit met mij heeft gedaan, is bijna niet te omschrijven. Vanaf dat moment wist ik wat ik wilde. Ik wilde graag mijn passie voor fotografie delen met mijn passie voor de zorg. In mijn hoofd kreeg het al steeds meer vorm, ik zou Zorg op maat & Herinneringsfotografie gaan doen. Vlak nadat ik de keuze had gemaakt te stoppen met werken in de zorg, overleed mijn eigen moeder. Toen begon ik nog meer te beseffen, dat elke herinnering die je nog hebt, opeens zo veel meer waarde en betekenis krijgt…

Als het einde van een leven nadert, wil je alle momenten die er nog zijn grijpen. Herinneringsfotografie is een mooie manier om de liefde voor elkaar te vangen en is een waardevol aandenken voor de toekomst. Welke momenten wil jij je later nog herinneren?

In de tussentijd was ik zelf bezig met rouwen maar een rouwproces hoeft niet alleen maar te gaan om een persoon die je mist. Hoe moeilijk is het om afscheid te moeten nemen van je vader of moeder die er nog wel is, maar jou niet meer herkent.

Zo maakt iedereen zijn eigen levensboek. In dit boek is vaak veel ruimte voor mooie herinneringen. Maar er mag ook ruimte zijn voor moeilijke en emotionele momenten in je leven. Door mijn ervaring in de zorg weet ik dat beeldende herinneringen je op weg kunnen helpen in je rouwproces, bij acceptatie, of om iets een plekje te kunnen geven.

Ook na een overlijden wil ik er voor je zijn. Deze dagen gaan vaak als een waas aan je voor bij. Wat gebeurde er allemaal en wat deed dat met je? De foto’s die ik maak, bekijk je niet. Je voelt ze. Als ik je volg met mijn camera kom ik niet alleen als fotograaf maar vooral als mensen mens. Jij bepaalt het tempo en ik beweeg met je mee. Als ik jou kan helpen om je levensboek completer te maken, ongeacht in welke levensfase je je bevindt, zou ik graag met je mee willen denken hoe we jouw levensboek, of die van je familielid, bewoner of cliënt nog meer vorm kunnen gaan geven.

 

Voor meer informatie over mij en uiteraard ook voorbeelden van mijn werk, bekijk de bedrijvengids.

Liefs,

Erika

 

 

Geplaatst in categorie: Inspiratie Artikelen Leverancier aan het woord Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid laatste wens nabestaanden overlijden rouwen terminaal Uitvaartfotograaf uitvaartfotografie wensen