Aandachtspunten reisverzekering bij overlijden in het buitenland

Je hebt volop zin in je vakantie en wil nog een reisverzekering afsluiten, maar wat zijn precies de aandachtspunten voor een reisverzekering bij overlijden in het buitenland? Uiteraard ga je er vanuit dat je lekker bruinverbrand en uitgerust terugkomt. Toch kunnen situaties wel eens anders lopen. Het is goed daar rekening mee te houden als je op vakantie gaat. Wij geven je belangrijke punten om op te letten als je een reisverzekering afsluit. Mocht het noodlot toeslaan, dan hebben jouw nabestaanden een stuk minder stress.

Aandachtspunten reisverzekering bij overlijden in het buitenland
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering voor als je in het buitenland zou overlijden?

 

Wij noemen hier belangrijke punten om op te letten bij het afsluiten van een reisverzekering voor als je in het buitenland zou komen te overlijden:

 1. Repatriëring van het lichaam:

  Dit houdt in dat jouw lichaam weer terug naar huis vervoerd kan worden. Hier zijn altijd kosten mee gemoeid, dus controleer of de reisverzekering de (volledige) kosten dekt voor het repatriëren van jouw lichaam naar het thuisland.

 2. Begrafenis- of crematiekosten:

  Is het jouw wens of die van jouw nabestaanden om in het land van je vakantie begraven of gecremeerd te worden? Of kan dat misschien gewoon niet anders? Informeer dan of de reisverzekering de kosten van een begrafenis of crematie in het buitenland dekt. Ook in het buitenland kunnen de kosten hiervoor behoorlijk oplopen. Eén van de belangrijke aandachtspunten bij het afsluiten van een reisverzekering bij overlijden in het buitenland.

 3. Administratieve ondersteuning:

  Als je gaat kijken naar punten bij een reisverzekering voor als je in het buitenland zou overlijden, kijk dan ook eens of een reisverzekering ondersteuning biedt bij administratieve zaken. Als je tijdens je reis komt te overlijden,  komen er vaak veel administratieve taken bij kijken. Je kunt hierbij denken aan het regelen van officiële documenten en het communiceren met lokale autoriteiten. Het is fijn om hierbij hulp te krijgen van experts.

 4. Nabestaandenbijstand:

  Als nabestaande sta je soms met je handen in het haar als je geliefde in het buitenland komt te overlijden. Naast alle administratieve rompslomp ben je natuurlijk intens verdrietig.  Sommige reisverzekeringen bieden specifieke bijstandsdiensten aan, zoals het regelen van psychologische ondersteuning voor de nabestaanden. Goed om daar eens naar te kijken. Mocht je er gebruik van willen maken als nabestaande, dan is het fijn dat zoiets geregeld en vergoed kan worden.

 5. Verzekerd bedrag en voorwaarden:

  Ook het controleren van het verzekerde bedrag dat wordt geboden én het doorlezen van alle polisvoorwaarden zijn aandachtspunten om op te letten bij een reisverzekering bij overlijden in het buitenland.  Kijk hierbij ook goed naar de kleine lettertjes: wat zijn de beperkingen en de voorwaarden voor een eventuele vergoeding?

 6. Medische kosten:

  Het lijkt erop alsof dit niet met overlijden te maken heeft, maar toch kunnen er bijvoorbeeld voorafgaand aan een overlijden medische kosten worden gemaakt. Belangrijk dus om na te gaan of de reisverzekering ook medische kosten dekt in dat geval. Het is beter om een verzekering te kiezen die uitgebreide medische dekking biedt, inclusief repatriëring bij medische noodzaak.

Bij het bekijken van aandachtspunten van een reisverzekering voor als je in het buitenland zou overlijden, is het verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken en hun polisvoorwaarden zorgvuldig te bestuderen. Altijd goed om reviews en ervaringen van andere reizigers met betrekking tot het afhandelen van overlijdensgevallen in het buitenland door de verzekeraar op internet te bekijken. Het helpt jou om een slimme keuze te maken.

Wat zijn nog verdere aandachtspunten voor jouzelf?

Naast het afsluiten van een reisverzekering zijn er nog meer aandachtspunten om op te letten bij eventueel overlijden in het buitenland:

 • Contactgegevens:

  Zorg ervoor dat je de contactgegevens van de reisverzekeraar bij de hand hebt. Dit kan in geval van overlijden erg belangrijk zijn. Zo kun je snel contact opnemen met de verzekeraar en kan deze je helpen met de nodige formaliteiten. Zorg er ook voor dat jouw nabestaanden deze gegevens hebben. Het is goed als zij op de hoogte zijn van dit soort zaken en waar ze deze gegevens kunnen vinden.

 • Medische verklaringen:

  In sommige gevallen kan het nodig zijn om medische verklaringen te overleggen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van een niet-natuurlijke doodsoorzaak of als er onduidelijkheid bestaat over de doodsoorzaak. Houd hier dus rekening mee en zorg ervoor dat je eventuele medische verklaringen bij je hebt. Dit scheelt een hoop stress voor jouw nabestaanden.

Wil je meer weten? Kijk dan eens hier om te zoeken naar ondernemers die jou hierbij kunnen helpen. Wij werken samen met experts die jou goed kunnen adviseren.

Geplaatst in categorie: Artikelen Uitvaart Uitvaartkosten

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis ceremonie crematie Dood laatste wens nabestaanden nazorg overlijden reisverzekering rouwen uitvaart uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartceremonie Uitvaartdienst Uitvaartverzekering verdriet verlies verzekering wensen