Harmonie tijdens een uitvaart

Gesponsord bericht

Harmonie tijdens een uitvaart. Onlangs spraken wij met Alberta van Infina Uitvaartzorg en haar manier van werken in de uitvaartbranche. Ze deelt met ons haar verhaal.

‘Ik bied graag rust en overzicht in een verdrietige periode’

Betrokken, meedenkend, empathisch, praktisch ingesteld. Dat zijn zomaar wat kenmerken van uitvaartbegeleider Alberta Vink-Star van Infina Uitvaartzorg. Op rustige wijze neemt zij de nabestaanden mee aan de hand. Zij wil echt graag iets betekenen, een luisterend oor zijn op het juiste moment.

Liefdevolle ondersteuning in een moeilijke tijd. Dat is waar Alberta voor gaat, en dat past ook precies bij haar karakter. Jarenlang werkte zij met mensen met een verstandelijke beperking. Dat zorgende, dat moederlijke, het zit er gewoon in bij de nuchtere en vriendelijke Alberta: ,,Een paar jaar geleden pakte ik de handschoen op en volgde mijn hart. Ik voltooide de opleiding voor uitvaartbegeleider en startte mijn eigen uitvaartonderneming. Een droom kwam uit.”

 

Voortouw nemen

Sinds die tijd heeft Alberta al heel wat families en nabestaanden mogen bijstaan. Alberta: ,,Het mooie van dit werk is dat je mensen met verdriet bij kan staan en ontzorgen. Ik maak snel contact, zorg voor vertrouwen. En neem het voortouw. Want er is, zeker in de beginfase, veel te regelen. Als dat eenmaal is gebeurd, hebben mensen ook meer tijd en ruimte voor het rouwen. Dat is belangrijk voor de naasten, want iedereen verwerkt een overlijden op geheel eigen wijze.”

 

Goud

Alberta houdt van harmonie en streeft ernaar dat het (rouw)proces geleidelijk, praktisch en met overzicht verloopt. Dat merkt Alberta ook aan de reacties en reviews. Iemand schrijft bijvoorbeeld: ‘Met rust en empathie weet zij alles te regelen, bespreekbaar te maken en in goede banen te leiden. Steeds houdt Alberta de vinger aan de pols, is ze er op alle momenten dat je haar nodig hebt, en is de vraagbaak voor de familie. Een rots in de branding in zo’n week. Maar daar bleef het niet bij. Er was nog een nazorgtraject waarin Alberta contact opnam met mijn schoonvader. Gewoon, om even te vragen hoe het nu met hem is. Voor ons was je goud’.

Nazorg

Alberta: ,,Dat doet me natuurlijk goed, zulke mooie woorden. Ik vind nazorg inderdaad erg belangrijk. Na ongeveer een jaar neem ik weer contact op met de nabestaanden om te vragen hoe het nu gaat.” Op de vraag hoe zij als vrouw dit werk doet, moet ze een beetje glimlachen: ,,Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik denk dat oog hebben voor mensen heel belangrijk is. Even een arm om iemand heen slaan, een onderarm aanraken. Soms is dat precies genoeg.”

 

Wil je meer informatie over Infina Uitvaartzorg, bezoek dan onze bedrijvengids, je vind hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Artikelen Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid condoleance Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist Laatste zorg nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. uitvaartzorg urn