Keuzes voor rouwvervoer in de winter

Keuzes voor rouwvervoer in de winter… Iets waar je misschien helemaal nog niet over na hebt gedacht in de emotionele periode na een overlijden. Maar maak je geen zorgen: er zijn voldoende opties als het gaat om rouwvervoer. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

 

  • Als het gaat om keuzes voor rouwvervoer in de winter is natuurlijk de traditionele rouwauto de eerste die bij je opkomt. ¬†Hierin heb je voldoende opties. Er zijn veel uitvaartondernemingen die werken met hun vaste leverancier van vervoer en zij zullen je hier uiteraard mee kunnen helpen. Vaak heb je dan ook nog de keuze uit verschillende modellen. Het kan van luxe tot zeer luxe, van groot tot nog groter en zelfs in de kleuren zijn er vaak nog opties.

Kleurrijke kunstrouwauto
Een kleurrijke kunstrouwauto

  • Heb je al wel eens nagedacht over een rouwbus als uitvaartvervoer? Dit is een grote bus die hier speciaal voor is ingericht. Je zit dan niet in verschillende rouwauto’s, maar je kunt dan met je hele familie in een bus zitten. Dit is vaak heel prettig, zo vind je onderweg ook veel steun bij elkaar. Er zijn veel opties te vinden op ons platform. Je hebt de klassieke bussen, maar ook de wat hippere versies met kleur en bijzonder design.

Stijlvolle zwarte rouwbus
Een stijlvolle, zwarte rouwbus

  • Wat dacht je van een rouwfiets als uitvaartvervoer in de winter? Als je niet zo ver hoeft te rijden, is een rouwfiets ook een bijzondere optie. Als nabestaande kun je onderweg even lekker je hoofd leegmaken. Daarnaast is het natuurlijk een milieuvriendelijke manier om jezelf te vervoeren. Ook rouwfietsen zijn er in vele soorten en maten. Ook op ons platform kun je hier veel over vinden!

Bakfiets om de kist te vervoeren
Een bakfiets waarmee de overledene vervoerd kan worden

  • Het was vroeger in dorpen een traditie om vanuit de plechtigheid naar de begraafplaats te lopen. Deze manier komt nog steeds veel voor en heeft absoluut zijn schoonheid! Uiteraard is het wel afhankelijk van een aantal factoren, met als eerste factor de afstanden tussen de verschillende plekken. Als je 5 kilometer moet lopen, is het wel even de moeite waard om er over na te denken! Dan is het slim om ook de weersomstandigheden te bekijken. Met een grote groep mensen glibberen en glijden over de weg is niet heel handig. Verder is het goed om te kijken of iedereen goed ter been is. Voor diegenen die dat niet zijn, is het handig alsnog een andere vorm van rouwvervoer te kiezen.

 

De keuzes voor rouwvervoer in de winter hangen natuurlijk ook grotendeels af van de weersomstandigheden. Als het ijskoud is buiten, is het wel lekker om een rouwauto met verwarming te hebben. In sneeuw of regen is een rouwfiets misschien een iets minder fijn idee. Niet prettig om in natte kleding de uitvaartdienst bij te wonen. Misschien wil je van alles wel wat: er zijn misschien nabestaanden die het heerlijk vinden om even met de rouwfiets te gaan, terwijl de rest liever bij elkaar in een rouwbus zit. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je lekker voelt bij de keuze die je maakt.

Ben je op zoek naar (bijzonder) rouwvervoer? Klik hier voor de ondernemers waar wij mee samenwerken. Ze helpen je graag verder.

Bronvermelding foto’s: Van der Lans & Busscher

Geplaatst in categorie: Artikelen Inspiratie Artikelen Rouwvervoer

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nabestaanden nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwvervoer rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn verlies