Wikkelgoed – Een zachte uitvaart

Gesponsord bericht

Wikkelgoed – Een zachte uitvaart. Wij stellen u graag voor aan onze partner Wikkelgoed. Dit bedrijf biedt een duurzaam alternatief voor het gebruik van een kist: de lijkwade. Een lijkwade is een zachte rechthoekige doek die om een overledene gewikkeld kan worden voor bij een uitvaart of opbaring. Samen met een draagbaar kan deze wade een kist volledig vervangen. Alle draagbaren en lijkwaden van wikkelgoed zijn gemaakt van biologische, duurzame en Fairtrade materialen.

Wikkelgoed is in 2000 opgericht door Monique Rang nadat zij zelf ervaarde wat het betekent om een afscheid te organiseren met een lijkwade. Deze ervaring met de toegankelijkheid en de schoonheid van deze waden maakte dat zij zich jarenlang inzette om de uitvaartbranche te veranderen. Na haar overlijden namen haar zoons de zorg over het bedrijf over.

Het mooie aan het gebruik van een wade is dat een overledene toenaderbaar is, zacht en dichtbij. De zachte stof maakt dat mensen zich comfortabeler voelen bij het aanraken van een overledene. Dit maakt het nemen van afscheid veel persoonlijker. De missie van Wikkelgoed is ervoor zorgen dat steeds meer mensen zich bewust worden van alternatieve manieren van begraven en cremeren.

Alle producten van Wikkelgoed zijn gemaakt van biologische, duurzame of Fairtrade materialen. Wikkelgoed vindt het belangrijk dat men hun producten kan gebruiken op natuurbegraafplaatsen, natuurgebieden die beschikbaar zijn gesteld als begraafplaats. Vaak moeten alle producten die men gebruikt natuurlijk afbreekbaar zijn. Van onder andere de Schaal van Wilgentenen en de Hennep lijkwade, zie foto, kunt u bijvoorbeeld zonder zorgen gebruik maken.

 

Voor het volledige assortiment aan opbaarplanken, draagbaren en condoleance boeken en contactgegevens van Wikkelgoed – Een zachte Uitvaart zien, bezoek onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid ceremonie draagbaren duurzaam duurzame uitvaart lijkwade opbaarplank overlijden rituelen