Wat gebeurt er met WhatsApp na overlijden?

We gebruiken het bijna allemaal, WhatsApp. Het is zo makkelijk om elkaar even een berichtje te sturen, we kletsen wat af op WhatsApp. Het is ook mooi dat u alle berichten kunt teruglezen die u heeft verstuurd, maar wat gebeurt er met die gesprekken van WhatsApp na een overlijden?

Automatisch op non-actief

Wanneer u gebruikt maakt van WhatsApp is dit gekoppeld aan uw mobiele telefoonnummer. Dit houdt in dat het alleen mogelijk is om deze gesprekken te beheren vanuit uw mobiele telefoon. Tegenwoordig is het ook mogelijk, wanneer uw mobiele telefoon aanstaat, WhatsApp te gebruiken vanaf de computer of laptop. U koppelt als het ware uw mobiele telefoonnummer met de computer of laptop. Wat gebeurt er met WhatsApp na overlijden? Na 45 dagen geen gebruik gemaakt te hebben zal WhatsApp het account op inactief zetten. Uw gegevens zoals naam, profielfoto en info zijn niet meer zichtbaar. Op deze manier wordt WhatsApp profiel op non-actief gezet. Indien iemand anders het nummer gaat gebruiken, activeert het profiel automatisch weer.

Uitvaartkluis

Vaak staat er in een telefoon veel informatie. Handig is om een vertrouwenspersoon uw toegangscode van uw telefoon te geven. Ook een mogelijkheid is om dit soort gegevens vast te leggen in onze Uitvaartkluis. Hierin kunt u nog veel meer aangeven, zoals uw uitvaartwensen, of Uw nabestaanden kunnen al die wensen en handelingen netjes afhandelen. U neemt hiermee veel nazorg bij de nabestaanden weg waardoor zij zich goed kunnen concentreren op het rouwproces.

Geplaatst in categorie: Online Accounts

Geplaatst in tags: overlijden wensen