Wat te doen bij klachten over een uitvaart

Wanneer een uitvaart niet gaat zoals u het gewenst had kan dat zorgen voor klachten. Afspraken met de uitvaartverzorger zijn niet nagekomen. Dit kan heel vervelend zijn want u neemt tenslotte maar een keer afscheid van uw dierbare.

U bent net uw dierbare verloren. Het laatste wat u kunt doen is ervoor zorgen dat de uitvaart helemaal naar wens verloopt. U maakt afspraken met de uitvaartverzorger en gaat er van uit dat hij deze afspraken nakomt. Tijdens de uitvaart gaat u door verschillende emoties omdat u afscheid aan het nemen bent van uw dierbare. Maar u merkt ook dat de uitvaart niet gaat zoals u dat gepland had. Dit is het laatste waar u zich over druk had willen maken op dat moment. Klachten over de uitvaart, wat kunt u hieraan doen?

 

 U kunt een klacht indienen bij de uitvaartverzorger

Allereerst is het handig zelf contact met de uitvaartverzorger op te nemen en uw klachten bespreekbaar te maken. U hoort op deze manier de kant van de uitvaartverzorger en kunt dan misschien begrijpen wat de reden is dat bepaalde dingen zo zijn gegaan. Op deze manier kunt u samen tot een oplossing komen. Komt u niet tot een oplossing en bent u niet tevreden over de manier hoe de service van de uitvaartverzorger is? Dan is er nog een andere mogelijkheid.

 

Stichting Klachten Instituut Uitvaartwezen

Dit is een stichting die een reglement heeft opgesteld en een ombudsman heeft benoemd. Deze ombudsman zal op basis van hoor en wederhoor alles bestuderen waarna een uitspraak zal volgen. Hij zal te allen tijde onafhankelijk en onpartijdig oordelen. Doordat de ombudsman uw verhaal te horen krijgt maar ook het verhaal van de uitvaartverzorger zal er wat tijd overheen gaan. Houdt u rekening met gemiddeld vier maanden voordat er een bindende uitspraak wordt gedaan, dit verschilt per situatie. U hoeft zelf niks te betalen wanneer de uitvaartverzorger is aangesloten bij Het Keurmerk Uitvaart. Deze kosten komen dan voor rekening van de uitvaartverzorger.

Hoe uw ongenoegen tot stand is gekomen kan uiteraard diverse redenen hebben. Om wellicht een en ander uit te sluiten en om het uw nabestaanden een stuk makkelijker te maken hebben wij de Uitvaartkluis ontwikkeld. Hierin kunt u al uw uitvaartwensen kwijt. U kunt uw nabestaanden ook een stukje op weg helpen bij het regelen van administratieve en financiële handelingen na uw overlijden. Met het invullen van de Uitvaartkluis neemt u een grote zorg weg bij uw nabestaanden.

Geplaatst in categorie: Uitvaartklachten

Geplaatst in tags: uitvaart