Uitvaart-Platform.nl en de Uitvaartkluis

Het is een taboe, uw eigen uitvaart regelen. Men wil hier niet over nadenken, we vieren het leven. Maar toch is het vervelend als nabestaanden moeilijke keuzes moeten maken na uw overlijden. Om dit aangenamer te maken hebben wij van Uitvaart-Platform.nl de Uitvaartkluis ontwikkeld.

Wat houdt de Uitvaartkluis in?

Wanneer u komt te overlijden breekt er een moeilijke tijd aan voor uw nabestaanden, met wellicht veel stress en emoties. Uw nabestaanden moeten nu beslissingen gaan nemen over uw uitvaart. Simpele vragen zoals begraven of cremeren, ze worden opeens moeilijk. Nemen zij de juiste beslissing, was dit zoals u het wilde?

Ook na uw uitvaart moet er nog veel geregeld worden zoals administratieve- en financiële zaken. Accounts stopzetten, rekeningen blokkeren et cetera. Bij gebrek aan informatie kan dit alles enorm lang duren. Die stress, extra tijd en zorg wilt u liever wegnemen bij uw nabestaanden, daarom hebben wij de Uitvaartkluis ontwikkeld.

Nabestaanden kunnen dan stap voor stap uw wensen betreffende uw uitvaart nalopen en vervolgens uw administratieve en financiële zaken stap voor stap afhandelen. Voor hen een enorme steun en hulp.

De uitvaartkluis is een versleutelde kluis van Uitvaart-Platform.nl. U bent de enige die hier toegang tot heeft en die deze kunt inzien. Er zijn twee versies, de gratis Basis versie met 20 algemene vragen die betrekking hebben op uw uitvaartwensen. We hebben ook de Premium versie voor € 49,- per jaar, hierin kunt u bijna 100 uitvaartwensen vastleggen. Daarnaast kunt u ook al uw administratieve en financiële zaken kenbaar maken en delen. Na uw overlijden kan dan het één en ander omgezet, dan wel stopgezet worden. Denk daarbij onder andere aan bank- en/ of verzekeringszaken.

 

Hoe werkt de Uitvaartkluis?

  • De Basis versie

U vult de 20 vragen in en slaat deze zelf op uw computer op. Handig is dan uiteraard wel om dit kenbaar te maken aan degene die wellicht uw uitvaart zal gaan regelen. U kunt het ook uitprinten en ergens bewaren of u geeft het aan degene die uw uitvaart regelt. Nadeel is dan dat deze handeling zich telkens herhaalt indien u wijzigingen aan wilt brengen.

  • De Premium versie

U maakt uw eigen account op Uitvaart-Platform.nl. Dan beantwoordt u bijna 100 vragen over uw uitvaart, administratieve- en financiële zaken. Vervolgens geeft u aan maximaal 3 vertrouwenspersonen door dat u gebruik maakt van onze Uitvaartkluis. Deze vertrouwenspersonen ontvangen een e-mail met een verificatiecode. Zij kunnen op dat moment nog niet in uw Uitvaartkluis. Dat wilt u ook niet, want eventuele inloggegevens van bijvoorbeeld banken wilt u niet delen bij leven en welzijn.

Op het moment dat u komt te overlijden nemen de vertrouwenspersonen contact op met Uitvaart-Platform.nl. Zij tonen uw overlijden aan met de “verklaring van overlijden”, afgegeven door een arts of lijkschouwer. Uitvaart-Platform.nl zorgt er dan voor dat  zij toegang krijgen tot uw Uitvaartkluis wanneer zij inloggen met de verificatiecode. Pas na ontvangst van de verklaring van overlijden krijgt de vertrouwenspersoon dus toegang tot uw Uitvaartkluis.

Het is heel simpel; het team van Uitvaart-Platform.nl heeft ervoor gezorgd dat u door middel van het beantwoorden van vragen ervoor zorgt dat al uw belangrijke zaken inzichtelijk zijn voor uw vertrouwenspersonen. Wij zeggen dan ook; “Afscheid nemen bestaat wel!”

 

Goede doelen

Wellicht doet u een schenking na uw overlijden aan een goed doel? Wij ook! Bij een betaald account in de Uitvaartkluis wordt elk jaar € 2,00 van de betaalde € 49,00 geschonken aan een door u gekozen goed doel.

U kunt kiezen uit de volgenden partners waarmee Uitvaart-Platform.nl samenwerkt:

Mooi toch? Doelen die uw bijdrage hard kunnen gebruiken. De Uitvaartkluis; voor uzelf, voor uw nabestaanden en voor een goed doel!  Als u naar de Uitvaartkluis gaat ziet u in één oogopslag hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Veel succes met het vullen van uw Uitvaartkluis!

Geplaatst in categorie: Nieuws Wensen vastleggen

Geplaatst in tags: testament uitvaart wensen