De juiste kist voor een uitvaart kiezen

De juiste kist voor een uitvaart kiezen kan een lastige taak zijn als je middenin het verdriet en afscheid zit. Je hebt inmiddels zoveel keuze als het gaat om uitvaartkisten. Daarnaast wil je ook iets doen wat echt bij de overledene past en misschien wil je ook nog wel rekening houden met duurzaamheid. Welke keuze maak je en hoe doe je dat?

Tips en adviezen

We geven je hier tips voor het kiezen van de juiste kist voor een uitvaart.

Bron: Loop Biotech

  • Wat wilde de overledene? Had hij of zij heel specifieke wensen voor de keuze van een uitvaartkist? Had hij of zij een bepaald materiaal in gedachten, of was er misschien al wel een keuze uitgesproken of gemaakt? In het laatste geval maakt dat een keuze uiteraard een stuk makkelijker.
  • Wat voor soort afscheidsdienst hoort er bij de overledene? Wil je een heel dynamische uitvaart, een heel informele of juist een formele uitvaart? Dit is van belang bij de keuze van een uitvaartkist. Voor een dynamische of informele uitvaart zul je misschien eerder voor een gekleurde kist kiezen. Er is tegenwoordig veel mogelijk: je kunt kisten laten wrappen of laten beschilderen. Als je voor een wat formelere uitvaart gaat, houd je het misschien liever wat sober. Misschien wil je juist wel een heel luxe kist voor jouw dierbare. Kijk goed rond: er zijn zoveel opties!
  • Kwaliteit en duurzaamheid: wil je een kist die kwalitatief heel sterk is, dan zul je daar naar op zoek moeten. Het kan ook zijn dat jouw keuze valt op een duurzame uitvaartkist. Zo zijn er tegenwoordig allerlei opties: kisten van mycelium zodat de kist weer één wordt met de natuur, maar er zijn ook kartonnen kisten of kisten van riet. Deze zijn minder belastend voor het milieu.
  • Hoe groot wil je de kist hebben? Het is niet zo dat er maar één standaard maat voor kisten is. Kisten kunnen op maat gemaakt worden. De keuze van jouw uitvaartkist zal daar ook zeker op gebaseerd zijn. Je kijkt naar lengte maar ook naar gewicht.
  • Wat is je budget? Aangezien je een uitvaart vaak met een bepaald bedrag organiseert, hangt ook hier de keuze van de juiste kist voor een uitvaart vanaf. Het kan natuurlijk allemaal zo duur en zo goedkoop als je maar wil. Laat je goed informeren en kijk wat er allemaal mogelijk is.

Je ziet dat er veel is om over na te denken als het gaat om de keuze van een uitvaartkist. Het hangt van de overledene, van het budget en van degene die de uitvaart organiseert af. Denk goed na en neem niet zomaar een beslissing, laat je goed informeren. Je kunt het immers maar één keer goed doen. Wij werken samen met fantastische ondernemers die je graag hiermee willen helpen? Klik hier.

 

Geplaatst in categorie: Kisten & Lijkwaden Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist laatste wens nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn