Afscheidshuis de Singel viert bijna haar twee jarig bestaan

Afscheidshuis de Singel viert bijna haar twee jarig bestaan. Afscheidshuis de Singel bevindt zich op de Singel 337 in Dordrecht. Terugblikkend zijn we dankbaar voor de vele families die we hebben mogen bijstaan. Al deze families konden op een eigen, rustige, huiselijke en intieme manier afscheid nemen van hun dierbare.

Begin juli 2020 was de opening officieel. Achteraf was het best tricky om middenin de Corona-tijd te starten. Maar aan de andere kant hadden we er alle vertrouwen in. Zeker omdat de behoefte van afscheid nemen afgelopen jaren zo anders geworden is. Mensen kijken verder dan het geijkte dat we al jaren gewend zijn. Ze kijken vooral mee in hun eigen behoeften. In de Corona tijd waren de grotere uitvaarten ook geen optie meer. We hebben ons daarom gericht op kleinschalig en eigenlijk net zo waardevol.

We kregen mooie reacties, ik deel er graag een aantal;

“Had ik dit maar eerder geweten..”

“Het was voor ons echt een plek van rust in deze hectische tijd..”

“Mijn vader wilde eigenlijk niets! Maar uiteindelijk zijn we met papa elke avond bij mama geweest. Hij vond het zo fijn..”

“Dankbaar.. We hadden alle rust en tijd waardoor we het rouwproces op onze eigen manier konden invullen.”

Van een uitvaartleider.. “wat fijn dat er dagelijks een appje gestuurd wordt waarin je aangeeft hoe het met de overledene gaat. Ik kon het steeds weer meenemen in de gesprekken die ik had met de familie. Het was een zorg minder.”

Wat we ook ervaarden en ervaren is dat uitvaartleid(st)ers aan ons vroegen of een klein afscheid ook een optie was bij de Singel. Dat is uiteraard zo. Dus ook op dat vlak konden we onszelf veelzijdiger opstellen. Uiteraard volgens de geldende richtlijnen.

Uitvaartleid(st)ers hebben ook met enige regelmaat gevraagd of een voorgesprek of aanname gesprek op de Singel kon plaatsvinden. Door omstandigheden is het niet altijd mogelijk om dit elders te doen. Families vinden het vaak fijn dat ze dan alvast een kijkje kunnen nemen en van de sfeer kunnen proeven. Het brengt rust in een toch al lastige periode.

We hebben een visie. Die is zorgzaam, respectvol en professioneel. Vooral voor de families maar zeker ook voor de professionals die naast deze families staan. We hopen uiteraard dat iedereen een zo lang en gezond mogelijk leven gegeven wordt. Maar als het anders is dan staan wij met ons Afscheidshuis en onze dienstverlening voor u klaar.

Daarom aan iedereen waar we afgelopen twee jaar mee te maken hadden op één of andere manier… Dank voor uw vertrouwen in ons en …met alle liefde.

Liefs Sharon Richardson

Wilt u meer weten over Afscheidshuis de Singel, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid Afscheidshuis begrafenis condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nabestaanden nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwen rouwkaart rouwverwerking Troost uitvaart uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn Vedriet verlies