Blijvendgedenken

Blijvendgedenken voor een tastbaar aandenken aan mens en dier. In dit artikel willen we u inspireren met verschillende mogelijkheden, deze keer voor het herdenken van uw huisdier.

Het is natuurlijk mogelijk om na het begraven van uw huisdier een mooi aandenken te bewaren, kopen of maken. Na een crematie zijn er echter ook veel mogelijkheden waarop u de as kunt bewaren of verwerken op een persoonlijke manier; in een urn, gedenkartikel of mooi assieraad.

Blijvend-Gedenken-Urnen-Metaal-Odyssee-FPU206-002

Dierenurnen

Wanneer u de as van uw huisdier wilt bewaren in een mooie urn, bent u bij Blijvendgedenken.nl aan het goede adres. We bieden speciale kleine urnen voor huisdieren, in verschillende vormen, van een kleine kei tot een beeldje met een speelse honden-, katten-, vogel-, vlinder- of hartvorm. Wilt u een aandenken dat er echt uitziet als een klassieke urn? Er zijn dierenurnen in diverse designs en maten. Het is ook mogelijk om de as over meerdere (kleine) urnen te verdelen, zodat bijvoorbeeld meerdere mensen een beetje as kunnen bewaren.

Wanneer u liever een subtieler aandenken wilt, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een mooie  urn in de vorm van een decoratief object. Dit elegante aandenken ziet er niet direct uit als een urn, maar kan als kunstobject in uw huiskamer staan zonder dat iemand iets weet van de betekenis of inhoud.

De mogelijkheden zijn talrijk. Kies vooral een mooi object dat past bij uw smaak en manier van herdenken. Geef het een mooi plekje in uw huis of tuin (let wel op of het materiaal geschikt is om buiten te plaatsen of niet). De materiaalsoorten variëren van klei tot messing en van glas tot biologisch afbreekbaar materiaal. Ook kunt u kiezen uit verschillende kleuren, maten, decoraties of een gravure om het helemaal persoonlijk te maken.

Blijvend-Gedenken-Dieren-Assieraad-Ashanger-Zilver-DH502-002

Gedenkartikelen

Een gedenkartikel hoeft niet per se een urn te zijn, waar de as van uw overleden huisdier in bewaard wordt. Het kan ook een mooi klein ornament zijn van glas, waar een beetje as in verwerkt wordt. Of plaats wat as in een mooie waxinelichthouder zodat u een kaarsje kunt opsteken ter nagedachtenis. Ook kan er as verwerkt worden in een mooi zilverkleurig product, zoals een tinnen doosje of een tinnen roos. Dit soort kleinere gedenkartikelen zijn niet direct herkenbaar als urn, maar kunnen wel as bevatten. Zo kunt u op een ingetogen, persoonlijke manier vorm geven aan het verlies van uw huisdier. Het mooie van het glasreliek met as is, dat het een handgemaakt product is dat altijd weer uniek is. Sommige gedenkartikelen kunt u zelf vullen met as, bij andere wordt het voor u gedaan. Bij het glasreliek met as wordt de as door de glasblazer in het reliek verwerkt tijdens het maakproces.
Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een sieraad. Bijvoorbeeld een hangertje, ring of armband om de as van uw dier in te verwerken.

Blijvend-Gedenken-armband-gevlochten-leder-met-ashouder-FPU608L-002

Wij helpen u graag

Wij begrijpen dat het uitzoeken van een geschikte asbestemming voor uw huisdier een emotioneel proces is. Om iedereen zo veel mogelijk tegemoet te komen zijn er voor elk budget, iedere smaak en alle situaties wel mooie gedenkartikelen te vinden op Blijvendgedenken.nl. Heeft u moeite met het vinden van een geschikt herinneringsartikel, met of zonder as? Bent u benieuwd naar wat er mogelijk is of heeft u vragen over een product? Schroom niet om contact op te nemen met onze medewerkers.

 

Voor nog meer informatie en contactgegevens van Blijvendgedenken, bezoek onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid asbestemming assieraden crematie dierenurnen gedenkartikel Herinneringsproducten overleden huisdier overlijden