De Minirouwauto

De Minirouwauto, een crème witte Mini Cooper Clubman, bestaat dit jaar alweer 9 jaar. Zelfs een kist voor een volwassene past in de auto, maar oorspronkelijk is de Mini bedacht voor bij een uitvaart van een baby of kind. 

Doordat het geen zwarte auto is, komt de Mini minder hard over en ook mogen nabestaanden zelf in de Mini rijden als zij dat willen.

“Sinds vorig jaar kan men via onzichtbare externe speakers muziek laten horen,” zegt Chris Beekman, bedenker van de Minirouwauto. “De laatste rit, nog even bij het woonhuis, auto voor de deur. Buren of familie bij het huis, dan 1 nummer draaien met elkaar. Het is mooi om dan nog even goed stil te staan met elkaar en te luisteren naar muziek. Ook kan de muziek worden gedraaid bij het rijden door een erehaag, maar in stilte kan natuurlijk ook fijn zijn.”

Als chauffeur maak je natuurlijk ook bijzondere dingen mee.
Chris: “Vorig jaar mocht ik een overledene vanuit de randstad naar het oosten brengen, een goed uur rijden. Van de familie kreeg ik een playlist ‘Last roadtrip to Twente’ met favoriete muziek van mevrouw. Deze heb ik gedraaid met haar naast mij in de Mini. Bij het crematorium aangekomen stond de familie mevrouw op te wachten. Toen zette ik de buitenspeakers aan met een mooi nummer. Zon kwam net op, muziek klonk, iedereen geroerd. Dat zijn onbetaalbare momenten.

Bijzonder was ook een jongen die van karten hield. Ik in de Mini met hem in zijn kist naast mij op de kartbaan. Vrienden en familie in karts ervoor en erachter en zo reden we verschillende ererondes. Laatste rondje natuurlijk even goed hard.”

Ook kan de Minirouwauto worden gebruikt voor overbrengen, wat betekent dat?
“Er was bijvoorbeeld een jongen van 16 die een ongeluk had gehad. Hij moest worden overgebracht vanuit een ziekenhuis naar huis. De uitvaartverzorger wilde geen standaard grijze rouwbus. Met de Mini hebben we hem in de avond naar huis gebracht. In de straat bleek de hele buurt buiten te staan met een kaars in de hand. In de auto hadden wij ook een waxinelichtje aangestoken. Een zeer emotioneel moment voor de ouders maar ongetwijfeld mooier dan dat hij met een standaard bus was gebracht op een brancard.”

Een deel van de omzet wordt aan een goed doel geschonken om te laten zien dat geld niet het belangrijkste is. Nabestaanden mogen zelf het doel kiezen. De Minirouwauto is in heel Nederland beschikbaar.

 

Wilt u meer informatie over de minirouwauto, bezoek onze bedrijvengids, u vindt daar ook de contactgegevens.

 

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid mini couper clubman minirouwauto overlijden rouwvervoer uitvaartceremonie