Gevoelig Verlies Rouw- en Verliescoach

Gesponsord bericht

Gevoelig Verlies Rouw- en verliescoach. Iedereen krijgt te maken met verlies en dus ook met rouw. Niets bijzonders dus, zou je denken. Maar wat heeft een rouw- en verliescoach dan toe te voegen? We vroegen het Natascha Kayser, die in haar praktijk Gevoelig verlies rouwenden begeleidt.

“Als je een dierbare verliest, ga je door een moeilijke periode heen. Elk verlies is een gevoelig verlies en dat doet pijn. Het kan heel lastig zijn om met die pijn en de emoties die daarbij horen om te gaan. Mensen voelen zich er vaak door overspoeld, weten zich er geen raad mee of hebben het gevoel vast te lopen. Dat kan enorm veel stress geven. Daar kan een rouwcoach bij helpen.”

 

Wat heb jij als rouwcoach nabestaanden te bieden?

“Iedereen rouwt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Er is geen verkeerde manier van rouwen. Maar vaak weten mensen niet goed wat rouwen eigenlijk is, wat hun manier en hun tempo is. Daar kan ik bij helpen: uitzoeken wat bij jou past, wat voor jou een gezonde manier is waardoor het net iets minder zwaar wordt. De kans is groot dat mensen in je omgeving op een andere manier rouwen dan jij. Dat kan wringen, want zij zijn óók met hun eigen proces bezig en met hun eigen verlies en verdriet. Wat voor de één werkt, werkt niet per se ook voor een ander. Een coach is onafhankelijk, luistert naar jouw verhaal en sluit aan bij wat jij nodig hebt.”

 

Hoe doe je dat?

“In mijn praktijk in Breda – of online, dat werkt net zo goed – praten we veel, maar geef ik ook informatie over wat rouw eigenlijk is, welke rouwtaken er zijn, hoe je balans kunt vinden tussen verlies en herstel. We kijken naar de relatie met de overledene, wat die voor je betekende en hoe je het verlies kunt verweven in je leven. Soms is het nodig om ook naar eerdere verliezen te kijken. We kijken naar welke emoties er een rol spelen, hoe je daarmee om kunt gaan, naar wat jij nodig hebt en wat voor jou werkt.”

 

Wat kunnen mensen verwachten?

“Ik heb zelf ervaren hoe het voelt om dierbaren te verliezen en hoeveel stress dat tot gevolg kan hebben – tot aan een burn-out toe. Ik weet hoe het voelt. Mijn eigen ervaringen zijn de reden geweest om diverse erkende opleidingen en cursussen te gaan volgen op het gebied van rouw, verlies, stress, burn-out, hoog sensitiviteit en natuurlijk coaching. Als gediplomeerd en gecertificeerd coach ben ik aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen en keurmerken. Als professioneel coach en counselor heb ik inmiddels tientallen mensen begeleid die uiteenlopende verliezen hebben meegemaakt.”

 

Wilt u meer informatie over Gevoelig Verlies, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid overlijden rouwcoach rouwen Troost verlies verliescoach