Het laatste huys

Gesponsord bericht

Het laatste huys voor jouw dierbare. Lennard en Meggy bieden je de mogelijkheid om samen met hun dat laatste huis te creëren: een uitvaartkist met een eigen verhaal, uit liefde gemaakt, door jou en/of je naasten.

In zelfbedacht of -gekozen ontwerp en vakkundig uitgevoerd in duurzame (en vanzelfsprekend goedgekeurde) natuurlijke materialen.

Lennard en Meggy weten uit eigen ervaring hoeveel troost en kracht geput kan worden uit het samen creëren van een uitvaartkist. Hoe het fysiek bijdragen aan het laatste huis van een dierbare mensen nog dichter bij elkaar kan brengen. In die laatste momenten vol liefde en verdriet. Die ervaring gunnen zij anderen ook. Vanuit die gedachte én als eerbetoon aan hun prachtige dochter Sammie hebben zij Het Laatste Huys geïnitieerd.

“Op 14 februari 2018, Valentijnsdag, is onze dochter Sammie onverwachts overleden aan een hersenvliesontsteking als gevolg van een meningokokken B-infectie. Ze was toen slechts 20,5 maand oud. Een afschuwelijke en onbeschrijfelijk verdrietige gebeurtenis, die ons leven volledig op zijn kop heeft gezet.

Maar wat er in de dagen voor de uitvaart gebeurde, heeft ons wonderlijk genoeg ook veel gebracht: de buik van Meggy was Sammie’s eerste veilige huisje en ik wilde graag haar laatste veilige huisje maken. Dat voor Sammie te mogen en kunnen doen was dierbaar, troostrijk, bijzonder, ook voor mijn vrouw Meggy en mijn twee andere kinderen, Simme en Meggy.

Het gaf me een sterk gevoel van verbondenheid en een voor mij ongekende kracht die me nog elke dag helpt. Het bevestigde bovendien, dat Sammie in alles in mijn leven is en blijft verweven, in kracht, liefde, licht en verbinding.

Datzelfde gevoel van verbondenheid heb ik drie maanden later ook mogen beleven, toen onze vriendin Karolien overleed. Samen met haar man Tobias en beste vriend Joost hebben we haar laatste huis gebouwd. Het is precies die kracht, die wij anderen ook zó gunnen, waarom wij Het Laatste Huys als bedrijf hebben opgezet: we willen het ook voor anderen mogelijk maken om samen met ouders, kinderen en/of andere familie, vrienden en dierbaren een Laatste Huys te creëren met en/of voor iemand die komt te overlijden. Of dat nu een volwassene of een kind is.”

 

Wilt u meer informatie, werkwijze of contactgegevens zien van Het laatste Huys, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats graf grafsteen Herdenken kist nabestaanden nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwen rouwkaart rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartkist uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn Vedriet verlies