Karin Heeling – Uitvaartmuzikant

Gesponsord bericht

Karin Heeling – Uitvaartmuzikant. Juist muziek kan zoveel toevoegen bij een bijzondere bijeenkomst. Zeker bij het afscheid van een dierbare… Muziek kan zoveel zeggen! Karin deelt graag een bijzonder moment met u.

De vraag van de familie was of ik de samenzang wilde begeleiden op orgel tijdens de herinneringsdienst aan hun vader. Geen probleem, kom maar door met de liederen, dan verzorg ik graag de muziek voor jullie. Omdat er op de natuurbegraafplaats geen piano aanwezig was had ik mijn eigen digitale piano meegenomen. Sinds begin dit jaar heb ik daar een keygrand pianoshell omheen, een ombouw zodat de digitale piano veranderd in een mooi rustig uitziende vleugel. Geen vervelende snoertjes in het zicht maar gewoon een mooie aanblik.

Na het toesturen van mijn website kwam er nog een verzoek van de familie achteraan. De volwassen dochters hadden alle drie een prachtig herinneringsverhaal gemaakt dat ze zelf graag wilden voordragen. Bij elk van hun mooie herinneringen hadden ze een lied uitgezocht met de vraag of ik die dan aansluitend wilde zingen.

Karin Heeling - Uitvaartmuzikant

Omdat de dienst anders wel heel erg lang werd, naast de samenzang, hebben we in overleg er voor gekozen om de verhalen bij de laatste alinea’s te ondersteunen met heel zacht muziek op de achtergrond. Aan het einde van hun verhaal deed ik het volume wat omhoog en begon ik met een gedeelte van de gevraagde nummers te zingen. Door niet het hele lied te zingen maar kleine stukjes werd het al met al een prachtig geheel. Zo klonken Let it be, Morning has broken en Halleluja als achtergrond en aansluitend als lied. De diversiteit van de liedjes maakte dat het iedereen aansprak. Tijdens ons voorgesprek had ik al begrepen dat Ludovici Einaudi ook bekend was bij hun, daarom had ik ervoor gekozen om dat bij het binnenkomen van de genodigden te spelen.
Zo was er voor iedereen wel wat wils. Juist door de aansluiting bij het verhaal van de dochters kwam het als een prachtig geheel over.

Een dankbare familie na afloop. En dat is het belangrijkste. De muziek als ondersteuning bij de emotie en de herinneringen van de familie aan de persoon die ze herdenken op dat moment. Wat is muziek maken toch een prachtig iets op deze manier, dankbaar en ook ik weer een mooie herinnering rijker.

Voor meer informatie of om nummers te beluisteren van Karin Heeling Uitvaartmuzikant verwijzen wij u naar onze bedrijvengids.

Neem ook eens een kijkje in onze Uitvaartkluis, digitaal al uw uitvaartwensen opgeslagen in een beveiligde omgeving!

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: Live muziek uitvaartmuzikant