Romy van der Wiel Uitvaartzorg – Verder gaan bij stilstaan

Romy van der Wiel Uitvaartzorg – Verder gaan bij stilstaan. Romy is zelfstandig uitvaartverzorger en heeft een verfrissende kijk op de uitvaart. ‘Ik wijs de nabestaanden op keuzemogelijkheden rondom een uitvaart’.

Tijdens het eerste gesprek vraag ik nabestaanden om stil te staan bij het leven van de overledene. Hoe was diegene bij leven? Hoe kun je recht doen aan de persoon die is overleden? Maar ook, hoe doe je recht aan jouw verdriet. Mensen die rouwen hebben genoeg ideeën over de uitvaart, maar in de hectiek die er is na een overlijden zeggen mensen vaak: ‘Doe dit en dat maar.’

Veel mensen die een geliefde verliezen weten niet dat je wettelijk pas na 6 werkdagen hoeft te begraven of te cremeren, de dag van overlijden niet meegerekend. Er zit dus altijd een weekend tussen het tijdstip van overlijden en de uitvaart. Ik heb ervaren dat als nabestaanden dit weten, ze bewuster kiezen voor wanneer deze moet plaatsvinden. Dat dit rust geeft.

Ik wijs op de mogelijkheden die er zijn. Wil je zelf de rouwauto besturen? Dan ga ik op zoek naar een bedrijf dat rouwauto’s verhuurt. Wil je de uitvaartplechtigheid niet in een kerk of aula houden en heeft een van de nabestaanden een mooie grote tuin? Dan kijk ik of de dienst daar kan worden gehouden.

Nabestaanden die samen met een bloemist een rouwboeket maken. Of met elkaar eten, omdat de overledene dol was op koken; allerlei vormen van rouwverwerking.

Ik ga verder als mensen stil komen te staan!

Romy van der Wiel Uitvaartzorg.

Wilt u meer informatie over Romy van der Wiel Uitvaartzorg, bezoek dan onze bedrijvengids.

 

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis crematie overlijden rouwen