Touched Photography – Van mijn uitvaart geen foto’s

Gesponsord bericht

Touched Photography – Van mijn uitvaart geen foto’s. Petra deelt een mooi gesprek met ons, een gesprek over waarom je het wel of niet zou willen, foto’s van een uitvaart. Dit gesprek vond plaats met haar eigen ouders… 

“Van mijn uitvaart geen foto’s”. Dat zei mijn moeder enkele jaren geleden toen ik vertelde dat wij een uitvaart gingen fotograferen.

“Waarom niet?” vroeg ik haar. “Foto’s van iemand die dood is, in de kist. En wat moeten mensen wel niet denken als er een fotograaf door de zaal loopt terwijl je daar in tranen zit. Dat wil je toch niet.”

Weer vroeg ik: “Waarom niet?” Ze was er klaar mee; “dat doe je gewoon niet, dat is niet normaal”.

Mijn vader had alleen maar geluisterd en reageerde pas toen mijn moeder zei dat het niet normaal was.

“Nou Jook, misschien wil ik dat wel, of de kleinkinderen? Misschien is het juist wel mooi. Foto’s van de laatste keer dat ik je aanraken kan voordat de kist gesloten wordt. Of hoe mooi een zonnestraal op de bloemen valt, of als de kist op schouders naar het graf gedragen wordt. Eigenlijk lijkt mij dat best mooi.”

Dat vond ik prachtig, er ontstond iets! Een gesprek over waarom je het wel of niet zou willen, foto’s van een uitvaart.

Wie heeft er gelijk?

Hierin is geen gelijk te behalen, want waar nabestaanden ook voor kiezen, het is altijd goed. Wat voor ons belangrijk is, is dat mensen weten dat het kan. Dat de mogelijkheid geboden wordt en je deze kan onderzoeken en overwegen.
Onbekend maakt onbemind. Daarom is het juist bij deze intense, emotionele momenten belangrijk dat mensen je informeren en je erover nadenkt. Te vaak denken mensen achteraf: had ik het maar geweten. Zonde!

Foto’s van intieme momenten die je niet over kan doen, van een dag die als een roes aan je voorbijgaat. Terwijl er toch zoveel moois is om op terug te kijken. Nergens is liefde zo voelbaar als in een ruimte waar mensen afscheid nemen. Herinneringen vervagen in de loop der tijd, foto’s zorgen ervoor dat ze voor altijd behouden blijven.

Daarom hopen wij dat nabestaanden en uitvaartbegeleiders zich bewust worden van de waarde van een uitvaartfotograaf.

Wilt u meer weten of eens kennis maken? Neem dan gerust contact met ons op, onder het genot van een kopje koffie of thee vertellen wij graag meer over de mogelijkheden.

Hartelijke groet,

Petra & Ton de Vormer |Touched Photography

PS Inmiddels is mijn moeder overtuigd van de meerwaarde en koestert ze een prachtig fotoboekje van het afscheid van een dierbare…

Wilt u meer informatie over Touched Photography, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid herinneringsfotografie overlijden rouwen uitvaart uitvaartceremonie uitvaartfotograag uitvaartfotografie