Troostdeken by Chan – Tastbare troost

Troostdeken by Chan – Tastbare troost. Een deken die steun kan geven bij al die moeilijke momenten waarbij we onze dierbaren missen. Een deken om op te liggen of om onder te schuilen, of waar u naar kunt kijken op moeilijke momenten, dag en nacht. Even niet het gevoel hebben dat u er alleen voor staat. Chantal vertelt over haar dankbare maar soms emotionele werk.

Ruim een jaar ben ik nu bezig met Troostdeken by Chan. Heb al verschillende mensen mogen helpen met mijn dekens en kussens. Mijn laatste opdracht was ook gelijk mijn moeilijkste. Een jong iemand van dezelfde leeftijd als mijn dochter die plotseling overleed. Maar juist voor zulke mensen kan ik veel troost bieden met mijn dekens en kussens. Dit deed me wel beseffen dat ik hier meer voor zou willen kunnen betekenen.

En dat heeft me aan het denken gezet. Een idee dat al langer in mijn hoofd zit nu toch verder gaan uitwerken. Mijn eigen Troostknuffel. Als je gaat zoeken vind je ze wel maar niet zoals ik in mijn hoofd heb. Ik wil bij mijn deken blijven en dat gaan vertalen naar een knuffel. Ook vind ik het belangrijk dat deze knuffel ook echt als knuffel gebruikt mag worden. Dus iets wat wasbaar is. Wat mee naar bed zou kunnen. En een hoog knuffel effect heeft.

Dus ben ik gaan zoeken naar een patroon van een beer. Dit valt niet mee, je vindt er voldoende maar niet wat ik zocht. Uiteindelijk ben ik met een patroon aan de gang gegaan en heb een proefontwerp gemaakt. Het hoofd, de armen en benen van een zachte badstof gemaakt voor het knuffeleffect. En het lijf van kleding van de overledene. De vorm van het lijfje ben ik zo aan het ontwerpen dat je het weer terug kunt leiden naar mijn dekens. Het ontwerpen en bedenken van iets nieuws heb je niet in een weekje gedaan. Wat in je hoofd zit moet je kunnen vertalen naar een ontwerp wat maakbaar is. Dat maakt het zo ingewikkeld maar ook uitdagend.

Ik ben nu bezig, tussen het maken door, van Troostdekens, om dit verder uit te werken. Dit en het uitbreiden van mijn bedrijf met een nieuwe website erbij. Naast Troostdekens wil ik ook graag Knuffeldekens gaan maken. Want wat je maakt voor troost kun je ook voor herinneringen maken. En dit gaat dan vooral om babykleertjes. Hoe mooi kan het zijn om een deken met je eigen babykleertjes te hebben. Jouw eerste pakje, je favoriete doekje en knuffeltje. Allemaal verwerkt in een mooie deken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het werk van Troostdeken bij Chan, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

 

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: Herinneringsproducten overlijden rouwen troostdeken troostknuffel Vedriet verlies