Een persoonlijk uitvaart creëren tijdens de gedeeltelijke lockdown

Een uitvaart is vaak het mooist wanneer deze persoonlijk is. U kunt maar één keer afscheid van uw dierbare nemen. Hoe kunt u tijdens de gedeeltelijke lockdown waarin Nederland op dit moment verkeert, toch een persoonlijke uitvaart creëren? Wij geven u graag wat ideeën.

 

Een uitvaart locatie uitzoeken:

De zalen bij de uitvaart locatie, crematorium en begraafplaats, zijn uitgezonderd op de maatregelen tijdens de gedeeltelijke lockdown. Dit houdt in dat u hier, met een beetje creativiteit, een mooie persoonlijke uitvaart kunt creëren. Er mogen hier maximaal 100 personen binnen en maximaal 250 personen buiten aanwezig zijn mits de 1,5 meter maatregel gehandhaafd kan worden. Personeel en leveranciers die op deze dag aanwezig zijn worden niet meegerekend bij het maximaal aantal personen. Des te meer mogelijkheid om een persoonlijke uitvaart te creëren. U kunt ook kiezen voor een andere locatie, voor bijvoorbeeld de condoleance. Hierbij moet u wel rekening houden met maximaal 30 personen binnen en maximaal 40 personen buiten mits de 1,5 meter gehandhaafd kan worden. Dit is inclusief personeel. Dus dit geldt voor alle locaties die niet rechtstreeks in verbinding staan met het crematorium of de begraafplaats.

 

Rouwvervoer uitzoeken:

Hield de overledene van bijvoorbeeld fietsen, vrachtwagens, bussen of paarden? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om te kiezen voor persoonlijk rouwvervoer. Denk aan een rouwtruck, een uitvaartbus, uitvaartfiets of een prachtige koets met paarden. Deze persoonlijke mogelijkheden voor rouwvervoer zijn ook mogelijk tijdens de gedeeltelijke lockdown. Onze leveranciers vertellen u vaak op hun website hoe zij omgaan met de huidige corona regels. En hoe zij uw persoonlijke uitvaart zien, ook tijdens de gedeeltelijke lockdown.

 

Bron: Koetsen.nl

 

Cateraar uitzoeken:

Wat waren de lievelingsgerechten van de overledene? Hapjes, tapas, sushi, vegetarisch, pizzapunten, Chinees, Indisch of gewoon lekker patat? Kies voor het lievelingsgerecht van de overledene en maak een uitvaart nog persoonlijker. Ook de drankkeus kunt u aanpassen. Hield de overledene van een lekker drankje? Proost daar dan mee op zijn/haar leven. Door voor een cateraar te kiezen kan men om en om naar de “buffet” tafel lopen om te genieten van de lekkernijen! Op deze manier blijft het veilig voor iedereen en worden de maatregelen gehandhaafd. Het aantal toegestane personen tijdens onze gedeeltelijke lockdown is uiteraard afhankelijk van welke locatie u kiest.

 

Bron: Tea-Lounge

 

Decoreren van de uitvaart locatie:

Een uitvaart locatie heeft niet altijd de styling die past bij uw dierbare overledene. U kunt kiezen voor iemand die professioneel de styling aanpast aan uw wensen maar u kunt er ook zelf voor kiezen om de locatie mooi aan te kleden. Dit kan een hele mooie betekenis voor uzelf zijn omdat dit het laatste is wat u nog voor uw dierbare kunt doen. Geef uw creativiteit de ruimte en denk na waar de overledene van hield. Was de lievelingskleur roze? Met bijvoorbeeld bloemen, kaarsen, doeken en eventueel ballonen komt u al een heel eind om een locatie mooi persoonlijk aan te kleden.

 

Een videograaf en/of een fotograaf

Afscheid nemen van uw dierbare kunt u maar 1 keer doen. Door verschillende emoties die erbij komen kijken kan het zijn dat u bepaalde dingen mist tijdens een uitvaartceremonie. Denk bijvoorbeeld aan mooie woorden die gesproken worden of een familielid die wat op de achtergrond aanwezig was. Door de uitvaart vast te leggen op beeld kunt u dit altijd terugkijken wanneer u maar wilt. Dit kan de nabestaanden enorm helpen in het rouwproces.

Wanneer u een uitvaart persoonlijk maakt zal het u altijd een stukje rust geven in het leven. U heeft afscheid genomen van uw dierbare zoals hij/zij als persoon is geweest. Tijdens de Corona periode zijn er ook mensen die vallen onder de “risico” personen. Door te kiezen voor een videograaf die “Live” beelden kan delen van de uitvaart zorgt u ervoor dat iedereen bij de uitvaart aanwezig is. Ook al is dit vanuit uw bank met de laptop op de schoot.

 

Er is zoveel mogelijk, dit zijn maar enkele voorbeelden. De gedeeltelijke lockdown hoeft geen reden te zijn dat u een uitvaart niet persoonlijk kunt maken. Met een beetje creativiteit is er al zoveel mogelijk. Bent u opzoek naar een leverancier voor een persoonlijke uitvaart, wel of niet tijdens de persoonlijke lockdown? Neem dan hier een kijkje. Wilt u de meest recente corona regels voor uitvaarten nalezen, klik dan hier .

 

Indien u vast wilt leggen hoe u zelf graag uw uitvaart geregeld wilt hebben kunt u dat aangeven in onze Uitvaartkluis. Op deze manier maakt u bij uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. Ook alle administratieve en financiële handelingen die nodig zijn, kunt u vastleggen, zodat u uw nabestaanden heel wat nazorg uit handen neemt.

Geplaatst in categorie: Inspiratie Artikelen