Astarte Rituelen & Ceremonies

Nijmegen https://www.astarterituelen.nl 06 26 328 045

 • Astarte Rituelen & Ceremonies

  Ik begeleid u als Ritueel begeleider bij een uitvaart
 • Astarte Rituelen & Ceremonies

  Spreker bij uitvaarten en bijzondere gelegenheden
 • Astarte Rituelen & Ceremonies

  Ik help u met herdenken na coronatijd
 • Astarte Rituelen & Ceremonies

  Voor bijzondere momenten van verdriet en vreugde
 • Astarte Rituelen & Ceremonies

  Met empathie en respect, in vertrouwen wil ik jou troost
 • Astarte Rituelen & Ceremonies

  Kracht en inspiratie geven bij jouw bijzondere levensmomenten.
Beschrijving

Welkom bij Astarte!

Welkom op mijn website en fijn dat je een kijkje neemt. Mijn naam is Esther Zawiolkowski.
Als ritueelbegeleider opgeleid aan de Universiteit voor Humanistiek geef ik, samen met jou, vorm aan jouw bijzondere moment: een afscheid, uitvaart, levenseinderitueel, een verbintenis, naamgevingsritueel, pensionering, zilveren of gouden huwelijk…… of een ander belangrijk moment.
Neem gerust contact op. Je bent van harte welkom.

Ritueelbegeleider en organisator

Een grote interesse in mensen en hun levensverhaal heeft mij tot het vak van ritueelbegeleider geleid. Wat is jouw levensverhaal, wat zijn de bijzondere en verdrietige momenten in jouw leven? Hoe kan ik daar op symbolische wijze in begeleiden? Dat is mijn passie en daar ligt mijn hart.

Als kind al was ik zeer geïntrigeerd door mensen, de wijze waarop zij in het leven staan, hun keuzes en beweegredenen. Dat resulteerde in een studie maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze studie kwam vanuit een interesse in mensenlevens, levensverhalen, hoe de maatschappij en mensen zich ontwikkeld hebben door de eeuwen heen. Na ruim 20 jaar werkend leven groeide de behoefte om verdiepend bezig te zijn met zingeving. De pre-master Religiestudies aan de Radboud Universiteit vormde voor mij een basis en leerde mij dat ik meer op intuïtief en creatief niveau bezig wilde zijn. De keuze voor ritueelbegeleiding werd gemaakt. In 2018 heb ik de celebrantenopleiding aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht afgerond. Celebrant is de internationaal erkende term voor ritueelbegeleider; to celebrate = vieren van belangrijke levensmomenten.

Door het wegvallen van de kerkelijke rituelen zie ik een behoefte in de maatschappij aan persoonlijk vormgegeven levensmomenten zoals uitvaarten en herdenkingen, relatievieringen, naamgevingen. Ook is behoefte aan aandacht voor niet-erkend verlies, niet erkende rouw. Vanuit het Huis van Compassie Nijmegen ben ik betrokken bij de oprichting van Ontmoetingsplekken van Rouw en Verlies en ook als ritueelbegeleider heeft stil verdriet mijn grote aandacht. Lees verder onder het kopje stil verdriet.

Voor meer informatie: www.astarterituelen.nl

Eigenschappen
 • Esther Zawiolkowski

  Ik sta u graag te woord en help u waar nodig.
 • Aangesloten bij

  Bewust nijmegen
 • Aangesloten bij

  LBvR
 • Aangeloten bij

  Nijmegen stad van compassie

Ervaringen met Astarte Rituelen & Ceremonies

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gunt u uw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na uw overlijden? U kunt bij ons uw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.