Mensenmens Fotografie

(4)

Ruurlo https://mensenmensfotografie.nl/ 06 14 945 547

 • Mensenmens Fotografie

  Ook na een overlijden wil ik er voor je zijn.
 • Mensenmens Fotografie

  Deze dagen gaan vaak als een waas aan je voor bij.
 • Mensenmens Fotografie

  Wat gebeurde er allemaal en wat deed dat met je?
 • Mensenmens Fotografie

  De foto's die ik maak, bekijk je niet. Je voelt ze.
Beschrijving

Afscheid & Herinneringsfotografie    

Na 18 jaar in de zorg te hebben gewerkt heb ik in juni 2018 besloten om het roer om te gooien, en mijn hart te gaan volgen. Naast mijn werk in de zorg fotografeerde ik al geruime tijd, in die tijd kreeg ik zomaar het vertrouwen om deelgenoot te worden van gezinnen waarvan de vaders ernstig ziek waren. Ik volgde ze met mijn camera in hun laatste levensfase.

Drie vaders moesten veel te jong hun gezin achterlaten. Wat dit met mij heeft gedaan, is bijna niet te omschrijven. Vanaf dat moment wist ik wat ik wilde. Ik wilde graag mijn passie voor fotografie delen met mijn passie voor de zorg.

In mijn hoofd kreeg het al steeds meer vorm, ik zou Zorg op maat & Herinneringsfotografie gaan doen. Vlak nadat ik de keuze had gemaakt te stoppen met werken in de zorg, overleed mijn eigen moeder.

Toen begon ik nog meer te beseffen, dat elke herinnering die je nog hebt, opeens zo veel meer waarde en betekenis krijgt. Als het einde van een leven nadert, wil je alle momenten die er nog zijn grijpen. Herinneringsfotografie is een mooie manier om de liefde voor elkaar te vangen en is een waardevol aandenken voor de toekomst. Welke momenten wil jij je later nog herinneren?

In de tussentijd was ik zelf bezig met rouwen maar een rouwproces hoeft niet alleen maar te gaan om een persoon die je mist, hoe moeilijk is het om afscheid te moeten nemen van je vader of moeder die er nog wel is, maar jou niet meer herkent. Zo maakt Iedereen zijn eigen levensboek. In dit boek is vaak veel ruimte voor mooie herinneringen, maar er mag ook ruimte zijn voor moeilijke en emotionele momenten in je leven. Door mijn ervaring in de zorg weet ik dat beeldende herinneringen je op weg kunnen helpen in je rouwproces, bij acceptatie, of om iets een plekje te kunnen geven. Ook na een overlijden wil ik er voor je zijn. Deze dagen gaan vaak als een waas aan je voor bij.

Wat gebeurde er allemaal en wat deed dat met je ? De foto’s die ik maak, bekijk je niet. Je voelt ze. 

Als ik je volg met mijn camera kom ik niet alleen als fotograaf maar vooral als mensen mens, jij bepaald het tempo en ik beweeg met je mee. Als ik jou kan helpen om je levensboek completer te maken, ongeacht in welke levensfase je je bevindt, zou ik graag met je mee willen denken hoe we jouw levensboek, of die van je familielid, bewoner of cliënt nog meer vorm kunnen gaan geven.

Eigenschappen
 • Erika Klein Kranenbarg

  De foto's die ik maak, bekijk je niet. Je voelt ze
 • Voor meer informatie

  06 14 945 547
 • Gespecialiseerd in

  Herinneringsfotografie
 • Gespecialiseerd in

  Afscheidsfotografie

Ervaringen met Mensenmens Fotografie

Laat ook uw review achter
9.5 (4)
 • informatievoorziening:
 • communicatie:
 • behulpzaamheid:
 • flexibiliteit:
 • begreep onze wensen:
 • prijs kwaliteit:
 • Ida
  9.3Op 01 juli 2021
  Meerwaarde
  Voor de uitvaart van mijn man kwam Erika van Mensenmensfotografie op ons pad.....fijne vrouw, down to earth, meelevend en begripvol. Van tevoren kwam ze bij ons thuis om de situatie in ogenschouw te nemen. Dat gaf vertrouwen. Fijne werkwijze.....onopvallend aanwezig, we merkten niet dat ze er was. Prachtige foto's, met veel gevoel voor detail vastgelegd. Het zit em in het kleine....het gebaar, de verholen glimlach. Voor mij en de kinderen is deze reportage van grote meerwaarde voor het terugkijken op deze verdrietige gebeurtenis.
 • Linda Verzaal
  9.7Op 08 april 2021
  Rouwkaart met een verhaal
  Ik leerde Erika kennen in de periode dat mijn man te horen kreeg dat de doktoren niets meer voor hem konden doen em dat zijn klachten alleen nog maar zouden verergeren. Mijn jongste kinderen waren toen 3 jaar. Erika heeft toen een herrineringsshoot gemaakt, voor de kleintjes was het een ongedwongen middag met veel plezier en erika was in staat om mooie foto's te maken. We hadden met erika de afspraak dat we de fotoshoot zouden herhalen zolang het kon. Tijdens de shoot werd onopvallend een foto gemaakt die later is gebruikt als rouwkaart. Mijn man die over een bruggetje wegliep van mij en de kinderen. Deze foto was niet om te gebruikten maar gaf wel zijn grootste angst weer. Helaas bleef het bij deze ene shoot en was de volgende bij het afscheid van mijn man. Mijn kleinste waren toen 5 jaar. Erika was onopvallend aanwezig en heeft prachtige foto's van het afscheid gemaakt. Beide shoots samen zijn voor mij en de kinderen een prachtige herinnering aan de vader die ze al veel te jong moesten verliezen.rn
 • Marion Winkelhorst
  9Op 07 april 2021
  Bedankt mensen mens
  De naam van haar bedrijf zegt het al, Mensenmens Fotografie. Erika is een warme en betrokken persoonlijkheid en heeft als fotograaf, maar zeker ook als mens, oog voor de situatie en de emoties van de mensen die ze vastlegt.Tegelijkertijd is ze ook professioneel en goed voorbereid en voelt ze perfect de momenten aan waarbij zij even op afstand moet blijven. Door op die momenten even onzichtbaar te zijn ontstaat er letterlijk en figuurlijk genoeg ruimte voor de gevoelens van diegenen die zij fotografeert. Erika heeft ons gezin in de afgelopen twee jaar op meerdere momenten gevangen op beeld. Fijne herinneringen die we nog samen hebben kunnen maken zijn vastgelegd maar ook bij de intense, verdrietige momenten, toen we afscheid moesten nemen, was ze erbij. Erika voelde de sfeer binnen het gezin heel goed aan en wist de juiste momenten, met oog voor die details die voor ons zo belangrijk zijn, te pakken. Erika maakt haar fotoreportages in zwart/wit. Wat een extra kracht geeft dat aan emoties. Met veel zorg zijn de uiteindelijke foto's gekozen, bewerk en voorzien van de muziek die wij hebben uitgekozen. Wat is het fijn om de foto's terug te kijken. Wat enorm bijzonder dat er mensen zijn zoals Erika, die met zoveel tijd, aandacht en menselijkheid hun werk uitoefenen!
 • Nicole Oostewechel
  10Op 24 februari 2021
  Ontzettend dankbaar!
  Erika heeft tijdens het afscheid van mijn vader zeer waardevolle, emotionele herinneringen gemaakt waarvoor we haar enorm dankbaar zijn. Een warme herinnering van foto's en beelden met muziek waar we op terug kunnen kijken als we daar behoefte aan hebben. Erika was een enorme steun en is erg liefdevol, discreet en proffesioneel in wat ze doet. Iemand die dit doet met heel haar hart en ziel en dat voel je en zie je terug in haar werk. In woorden is het niet uit te drukken wat zij voor ons heeft betekend.

Uitvaartkluis

Gunt u uw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na uw overlijden? U kunt bij ons uw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.