Begeleiding bij rouw

Begeleiding bij rouw. Naast dat Marina van Forever Moments zelfstandig uitvaartbegeleider is voor haar eigen bedrijf, ontstond er een aantal jaar geleden bij haar ook sterk de behoefte om mensen te kunnen bijstaan en helpen, helemaal los van een uitvaart. Zij verteld ons hier meer over.

 

Bij heel veel zaken waar iemand in zijn/haar leven in vast kan lopen of vragen over heeft, ligt namelijk rouw aan ten grondslag:

  • Verlies van een relatie > rouw
  • Verlies van werk > rouw
  • Verlies van gezondheid > rouw
  • Verlies van gezondheid van een dierbare > rouw
  • Verlies van een toekomstverwachting > rouw
  • Verlies van een zwangerschap > rouw
  • Verlies van een thuisland > rouw.

 

Er zijn vast zaken die ik vergeten ben in dit rijtje te noemen, het is oneindig, let er maar eens op.

 

Hoe om te gaan met rouw, met lastige emoties:

Verdriet van een ander kan ik niet wegnemen (rouw) maar ik kan je wel leren hoe er (voor jou) op een manier mee om te gaan dat je niet helemaal verlamd en vol van verdriet bent.  Natuurlijk hoort dit ook bij een rouwproces maar het kan ook je dagelijkse handelen blokkeren.

Via de Post HBO Opleiding Verlieskunde heb ik me verdiept in verschillende methodieken en interventies, maar ook vind ik het juist belangrijk dat mensen leren uit hun hoofd te komen en meer naar hun gevoel durven te gaan. Daarom kijk ik altijd individueel welke methodiek (of combinatie) past bij die persoon.

Leren om verstand en gevoel meer in evenwicht te krijgen waardoor je meer veerkracht creëert om met lastige situaties om te gaan in het leven.

Het samen op reis gaan in de zoektocht naar wat iemand bezighoudt en iemand blokkeert, noem ik een samenwerking. Zo’n samenwerking kan ik hebben met hele jonge mensen alsook oudere mensen, iedereen is welkom.

Dit kan op eigen titel maar ook via een werkgever of voorkomende uit een uitvaart of helemaal los van een uitvaart.

Voor een vrijblijvende kennismaking is altijd ruimte.

Wil je meer informatie over Marina van Forever Moments , bezoek dan onze bedrijvengids, je vind hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid condoleance Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn