Een Stijlvolle Uitvaart houdt dierbare herinneringen levend

Een Stijlvolle Uitvaart biedt rouwkoetsen en andere rijtuigen aan als rouwvervoer. Steeds vaker wordt er bij uitvaarten weer gebruik gemaakt van traditioneel vervoer met paard en koets of wagen.

Een Stijlvolle Uitvaart (familie Hoekstra) kan u hiermee van dienst zijn. Dit keer lichten we de boerenwagen uit.

De boerenwagen is een vervoermiddel op vier wielen, bedoeld om goederen of personen te vervoeren. Deze wagen wordt getrokken door één of twee paarden. Om de kist op zijn plaats te houden, kunnen er aan beide zijden van de kist strobossen geplaatst worden. De nabestaanden lopen achter de wagen aan naar de begraafplaats.

De boerenwagen kan worden bespannen met twee paarden met de koetsier op de bok, maar ook met een enkel paard waarbij de koetsier naast de wagen loopt. Hij gaat gekleed in traditionele boerenrouwkleding. Wanneer de overledene de wens voor een sobere of ingetogen uitvaart had, is de boeren oogstwagen een zeer passend vervoermiddel.

Dit type rouwvervoer leent zich ook zeer voor “Natuurbegraven”. Met paard en boerenwagen wordt de overledene geheel in harmonie met de natuur naar de laatste rustplaats gebracht. Het is een duurzame manier van rouwvervoer wat ook past bij “Natuurbegraven”.

De kosten voor de inzet van de Boerenwagen als rouwvervoer worden op maat berekend en op aanvraag verstrekt. Dit heeft te maken met het feit, dat iedere opdracht weer anders is wat betreft uitvoering, locatie, tijdsbestek etc. Een stijlvolle uitvaartis gevestigd in het hart van Friesland en zij kunnen u van dienst zijn door heel Nederland.

Wilt u ook andere rijtuigen zien van een Stijlvolle Uitvaart, neemt u dan eens een kijkje in onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Nieuws Rouwvervoer

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis crematie laatste wens nabestaanden overlijden rouwen rouwvervoer