Fotografie bij afscheid

Fotografie bij afscheid – Boy Hazes. We spraken onlangs met Boy Hazes Uitvaartfotografie. Hij deelt graag met ons zijn ervaringen en verhaal.

“Zoals vele weten ben ik naast fotograaf in de uitvaartbranche ook werkzaam in het theater, pers, portretten etc. Ook het traject coaching/(trainings)acteren laat ik niet los. Er wordt soms gezegd dat je maar je maar goed kunt zijn in één ding. Ik geloof daar niet in tenzij je maar een ding goed kan. Als je bereid bent om zeven dagen per week bezig te zijn dan kun je meer mooie dingen doen naast elkaar. De uitdaging is juist het zoeken naar de overlappingen van je expertises en die te gebruiken om je overall kwaliteit te vergroten.

Bij mijn werk als fotograaf komen veel skills samen. Uiteraard de techniek van het fotograferen en daar hoef ik eigenlijk niet meer over na te denken; mijn camera is het verlengstuk van mijn ogen.

Tijdens portretfotografie zie ik mijn gouden taak om een persoon op een mooi moment, met de juiste belichting en betekenis vastleggen op mijn sensor. Zo kijk ik ook in de aula naar de mensen, de familie, de sprekers, de genodigden. Ik zoek altijd het verhaal. In mijn beleving een grote parallel tussen modelfotografie, fotografie in het theater, en fotografie tijdens een uitvaart. Wanneer ik in het theater beelden maak van de kwetsbare scènes van een theaterstuk. Daar zoek ik ook het verhaal; anders heb ik geen beeld. Voor mij is fotografie een kunst. Iemand noemde mij ooit een kunstenaar en niet een fotograaf. Ik was zeer vereerd.

In 2022 heb ik veel grote uitvaarten mogen vastleggen waarbij ik de familie meerdere dagen volg. Er een ontstaat een bijzondere band tussen mij en de familie. We weten nauwelijks iets van elkaar. Ineens ben ik een onderdeel van de familie en toch voelt het niet als een vreemde. Mijn band als fotograaf met mensen is voor mij een combinatie van magie, vertrouwen, respect en integriteit.

Tijdens het schrijven van deze tekst moet ik denken een foto. Deze jongen had iets met het paard vanaf het huis tijdens aankomst van de koets. Op de bijgeplaatste foto dank de jongen het paard voor het trekken van de koets waarin zijn moeder ligt wanneer we aankomen bij de begraafplaats.”

Benieuwd geworden? Wil je meer weten over Boy Hazes Uitvaartfotografie bezoek dan onze bedrijvengids, je vindt daar ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid condoleance Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking uitvaart uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst Uitvaartfotograaf uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn