Mijn Boom kweekt herinneringsbomen

Mijn Boom kweekt herinneringsbomen, waarbij ze de as gebruiken als voeding voor de boom. Een levende en tastbare herinnering na een crematie. Een boom die vele tientallen jaren garant staat voor een onbetaalbaar gevoel van verbondenheid met uw dierbare. Een boom die ieder jaar groeit en zich per seizoen in een wisselende gedaante manifesteert; en in de lente, bij het ontluiken van de knoppen, symbool staat voor nieuw leven. Een levend monument.

Onderstaand het prachtige verhaal van Hélène over haar mooie ervaringen met Mijn Boom.

Drie jaar geleden moesten mijn zus en ik de moeilijke beslissing nemen wat te doen met de as van onze vader. Ik stelde voor de as uit te strooien in het bos waar papa elke dag wandelde. Mijn zus vond het een afschuwelijke gedachte dat er iemand over de as, en dus papa, zou gaan lopen. Zij is toen het internet gaan afstruinen en vond Mijn Boom.

Ze stuurde mij de site en echt, binnen 15 minuten hadden wij besloten dat dit was wat wij wilden. De gedachte dat papa toch een soort van zou doorleven in een boom was voor ons een heel fijn gevoel. Iets waar wij veel vrede mee hadden.

Wij hebben vervolgens contact opgenomen met Danny van Mijn Boom. Zijn begrip en medeleven voelde zo vertrouwd voor ons aan. Samen met Danny hebben wij een prachtige boom en locatie gevonden. De ceremonie van de samenvoeging van de as met de boom was prachtig. Danny voerde de ceremonie zo eervol en vol respect uit.

Na ruim 9 maanden werd de boom van papa geplant op de door ons gekozen locatie Kasteel De Haar in Haarzuilen. Ook tijdens deze ceremonie was er weer ruimte voor onze wensen en werd door Danny weer respectvol uitgevoerd, waardoor het zo goed voelde voor ons allemaal.

Wat waren wij blij met onze keuze voor Mijn Boom. Vanaf het begin wilden wij dit ook graag voor onze moeder. En gelukkig was er de mogelijkheid bij Kasteel De Haar alvast een plekje voor haar boom te reserveren in de buurt bij de boom van papa.

Helaas hebben wij 2 jaar na het overlijden van papa ook afscheid moeten nemen van mama. En weer was Danny zo behulpzaam en vol bereidwilligheid in al onze wensen te voorzien en hebben wij weer een hele mooie boom, nu voor mama. Aan het eind van dit jaar gaan wij allemaal weer samen de boom uitplanten bij papa en is de cirkel weer rond. Zijn ze weer bij elkaar.

Liefs Hélène

 

Wilt u meer weten over Mijn Boom en/of Return in Green, bezoek dan onze bedrijvengids voor alle informatie over dit prachtige concept.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid ceremonie cremeren Herinneringsproducten nabestaanden overlijden rituelen