Nieuw onderkomen voor Koetsen.nl – Jacob van den Broek

Nieuw onderkomen voor Koetsen.nl – Jacob van den Broek. Al sinds 1964 is Koetsen.nl – Jacob van den Broek, actief met het vervoer van paarden en koetsen voor bruiloften, partijen en uitvaarten. 

De heer van den Broek Sr. geboren en getogen Amsterdammer en woonachting in de Bijlmermeerpolder verruilde zijn koeien voor paarden toen in 1962 de laatste stalhouderij in Amsterdam zijn deuren sloot. Je bent gek zeiden de in Nederland nog overgebleven stalhouders. Maar van den Broek trok zich er niets van aan en trok met zijn paarden en koetsen eerst door Amsterdam en later door heel het land. In 1970 verhuist het gehele bedrijf voor stadsuitbreiding van Amsterdam vanuit de Bijlmermeerpolder naar Uithoorn.

De Vergulde Appel

In 1985 neemt de jongste zoon Jack het bedrijf over en zwaait de scepter met veel passie en plezier. Als na 50 jaar wederom projectontwikkelaars op het erf komen is het voor Jack en zijn vrouw Astrid tijd om nog één keer een grote stap te wagen. De boerderij in Uithoorn wordt verkocht. En in Nijkerk, in buurtschap Appel, hebben zij per 1 januari 2022 hun intrek genomen met de paarden en koetsen in de monumentale boerderij “de Vergulde Appel” aan de Barneveldseweg 192 3862 PD te Nijkerk.

Deze schitterende monumentale boerderij “De Vergulde Appel”, vroeger een herberg, werd voor het eerst vermeld in 1722. De boerderij ligt heel strategisch op het knooppunt van wegen naar Nijkerk, Barneveld, Voorthuizen en Zwartebroek. Heel centraal in Nederland in het prachtige buurtschap Appel, dat zich in de zomer van 2019 tot “de mooiste plaats van Gelderland” liet bekronen.

Koetsen.nl | Uitvaart-Platform.nl

Juist op deze prachtige locatie waar vroeger de paarden en koetsen opstaken voor de nacht is het goed toeven! Een vertrouwde plek in de weide omgeving. Vroeger een doorgangshuis voor reizigers van allerlei pluimage, waar een stevig en eerlijk maal de honger stilt. Waar de paarden hun rust vinden en waar een goed glas de levensverhalen voller maakt dan ze eigenlijk zijn. Dat is de plek waar heden ten dage ook de paarden hun onderdak vinden. In ruime frisse stallen en overdag een gezond leven hebben in de weilanden rondom deze prachtige boerderij. De koetsen staan keurig gepoetst opgesteld en klaar voor vertrek voor weer nieuwe opdrachten door geheel Nederland.

Mede door de rust die een begrafeniskoets met paarden uitstraalt, het hoefgetrappel van de paarden bespannen met de mooiste tuigage en koetsiers in onberispelijk livrei geven de uitvaartplechtigheid een extra dimensie met alle grandeur van vervlogen tijden. In deze haastige tijden is men steeds vaker opzoek naar rustgevend en stijlvol vervoer tijdens de uitvaart ceremonies. Een stijlvolle koets met paarden geeft dit gevoel en maakt een dierbare herinnering aan een verdrietige gebeurtenis.

Wilt u meer informatie over Koetsen.nl bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de (nieuwe) contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid koetsen overlijden rouwkoets rouwvervoer uitvaart uitvaartceremonie