We zullen je niet vergeten

“We zullen je niet vergeten” De site van UitvaartfotograaG.nl begint hier mee. Bert de Jong, eigenaar/fotograaf van UitvaartfotograaG vertelt u zijn verhaal.   

Ik heb ruim 25 jaar een eigen bedrijf voor foto- en video.  Ik fotografeer het liefst mensen. Als ik een begrafenis of crematie mag fotograferen probeer ik, behalve met de uitvaartondernemer, om vooraf met een familielid contact te krijgen. Wat willen jullie precies vastgelegd hebben? Natuurlijk heb ik veel ervaring in dit werk, maar niet iedereen wil hetzelfde.

Wel die arm en omhelzing en bijvoorbeeld niet de tranen? Deze dagen ben je zonder fotografie snel vergeten. Op mijn gepersonaliseerde doosjes waarin de USB-stick zit, staat dan ook de titel van mijn site : “We zullen je niet vergeten” Sommige momenten heb je voor je gevoel niet eens meegemaakt.  Het is aangetoond dat de foto’s kunnen meehelpen aan betere verwerking van het verschrikkelijke verlies.

Ik probeer zo veel mogelijk tijdens de reportage onzichtbaar te zijn. Hetzelfde voor mijn apparatuur. De nieuwste/beste stille camera’s en uiteraard wordt er niet geflitst. Dit hoeft ook niet, want we hebben de meest lichtgevoelige camera’s en objectieven.  Op respectvolle wijze wil ik met mijn fotografie de emotie en herinnering een plek geven.  Zo groeit het beeld van vandaag uit naar een herinnering van morgen.

Bent u benieuwd geworden en wilt u meer weten? U vindt UitvaartfotograaG.nl in onze bedrijvengids.

 

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis crematie nabestaanden overlijden rouwen uitvaart Uitvaartfotograaf uitvaartfotografie videograaf