Een bourgondische uitvaart en de mogelijkheden

 

Bent u een echte levensgenieter dan verdient u een bourgondische uitvaart! Een bourgondische uitvaart in een café, restaurant of in de buitenlucht is dan een mogelijkheid. Heerlijk met een glaasje wijn en warme hapjes. Dit aangevuld met live muziek van een band of singer/songwriter en condoleren met een toost op het leven. Zo wordt een afscheid niet alleen mooi  maar ook voor velen een waardevolle herinnering.

Hoewel afscheid nemen niet gemakkelijk is, willen mensen tijdens de uitvaart ook graag aandacht besteden aan de mooie kanten van iemands leven. Zeker als de overledene een echte levensgenieter was, kunnen verdriet en vreugde heel goed samengaan bij het laatste afscheid. Stelt u zich eens voor: na afloop van de uitvaart naar het café waar de overledene graag te vinden was. Geen koffie met cake, maar speciaal gebrouwen bier, goede wijn en lekker eten. Er is van alles mogelijk om iemands leven te vieren. Een uitvaart hoeft namelijk niet persé sober te zijn.

De liefde voor het leven staat centraal in een bourgondische uitvaart. Maar uiteraard wordt er ook stil gestaan bij het gemis en het verwerken van het verdriet. Maar een mooie uitspraak van een Bourgondiër is; Het leven is wat je viert, alles, ook het einde ervan.

 

De locatie van een bourgondische uitvaart

De uitvaartceremonie en de condoleance kunnen plaats vinden op een speciale locatie, zoals een restaurant of café. Zelfs in de buitenlucht, zoals in een park of op een landgoed komt steeds vaker voor. Wilt u de locatie wat persoonlijker aankleden? Met wat kleine details maakt u al een verschil. Denk aan de lievelingskleur van de overledene. Bijvoorbeeld met kaarsen, ballonnen of kleden in die kleur wordt het al heel persoonlijk. Als u dan op elke tafel ook een mooie foto plaats van de dierbare overledene voelt het alsof hij er gewoon bij is. Hoe fijn is dat!?

De condoleance bij een bourgondische uitvaart

Een informeel samenzijn in een café of restaurant waar de overledene graag de tijd doorbracht. Er kan met elkaar getoost worden. In plaats van cake worden er diverse warme en koude hapjes geserveerd, speciale biertjes en goede wijn gedronken. Ook hier kunt u zelf bepalen hoe uitgebreid u het wilt, een heerlijk buffet behoort ook tot de mogelijkheden. Bij sommige locaties is het mogelijk om uw eigen catering te verzorgen. Als u dit liever wilt dan kunt u er voor kiezen om de lievelingsgerechten van uw dierbare overledene te laten serveren.

 

De bloemen bij een bourgondische uitvaart

Weelderige bloemen mogen niet ontbreken op een bourgondische uitvaart, prachtige grote bloemstukken in mooie kleuren. U kunt ook de gasten vragen om allemaal 1 bloem mee te nemen. Deze kunt u vervolgens in grote vazen plaatsen. Hoe mooi en persoonlijk is dat!?

 

De rouwkaarten bij een bourgondische uitvaart

Een persoonlijke kaart waarin het karakter van de overledene naar voren komt staat centraal bij een bourgondische uitvaart. Meld ook in uw kaart dat u dit thema heeft gekozen, vaak vragen belangstellenden zich af wat ze aan moeten of hoe de dag er uit zal zien. Bij een bourgondische uitvaart zal het jammer zijn als iemand thuis al uitgebreid maaltijden nuttigt. Al is een bodempje voor dat u dat goede glas wijn nuttigt wel aan te raden!

 

De muziek bij een bourgondische uitvaart

Er is livemuziek in de vorm van een band of singer/songwriter. Bij een begrafenis is er dan vaak ook nog livemuziek bij het graf zelf. Maak een lijst van de favoriete nummers van de dierbare overledene en geef deze aan hun door. Zo wordt een uitvaart veel persoonlijker.

 

 

Heeft u zelf al nagedacht over uw uitvaartwensen en alles wat daarbij komt kijken? Via onze Uitvaartkluis maakt u aan uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. U kunt uw nabestaanden ook een stukje op weg helpen bij het regelen van administratieve en financiële handelingen na uw overlijden. Er komt immers op dat vlak nog veel bij kijken om alles goed te regelen. Met het vullen van de Uitvaartkluis neemt u een grote zorg weg bij uw nabestaanden.

Geplaatst in categorie: Bourgondisch

Geplaatst in tags: begraafplaats bloemen ceremonie crematie cremeren uitvaart