Een moderne uitvaart, maar wat is modern?  

Een term die voor iedereen anders is, moderne uitvaart, betekent dat hip, of duur, of een uitvaart die geheel afwijkt van wat men verwacht? Het kan alle drie. We geven wat voorbeelden, belangrijk blijft dat het past bij de overledene.

Er zijn heel veel mogelijkheden om een uitvaart een moderne sfeer te geven, een moderne uitvaartlocatie, een sportieve auto en een strak vormgegeven kist. En met wat extra creativiteit geeft u aan van alles een moderne “touch”.

 

Een kist of urn bij een moderne uitvaart

Wanneer u kiest voor een moderne uitvaart, wilt u natuurlijk ook dat de kist of urn modern is. Er zijn tal van mogelijkheden op het internet waar u bijvoorbeeld een kist of een urn zelf kunt ontwerpen. Wanneer u deze afwerkt met een glanzende finish zal deze al gauw modern ogen. Hiermee kunt u dan rekening houden met de lievelingskleuren van de overledene om het nog persoonlijker te maken.

 

Catering bij een moderne uitvaart

Bij een modern uitvaart past geen koffie en cake. U kunt hierbij rekening houden met de overledene. Is het een jong persoon die heeft gefeest met daarbij de nodige drankjes, dan zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een cocktailbar. Met of zonder alcohol, aan u de keuze. Een plakje cake begint echt tot het verleden te behoren dus waarom niet gewoon kiezen voor sushi, snacks, tapas of een Aziatische catering? Wellicht deze keuze aan te passen aan de locatie. Cocktailbar in een strandtent, daarbij passen dan wellicht de luxere snacks.

 

De locatie bij een moderne uitvaart

Volop mogelijkheden voor een locatie bij een moderne uitvaart, het persoonlijkste is natuurlijk een locatie uit te kiezen die ook bij de overledene past. Hield de overledene bijvoorbeeld van reizen, dan komen we weer op de strandtent, deze kan mooi modern gedecoreerd met de moderne sfeer.

 

Foto’s en videobeelden bij een moderne uitvaart

We leven in een tijd waar de moderne mens gebruikt maakt van Social Media. Wellicht gebruikte de overledenen dit ook, wat dan weer handig kan zijn, is om deze foto’s te gebruiken om een mooie presentatie mee te maken en deze te laten zien bij de afscheidsceremonie. Denk hierbij aan speciale levensgebeurtenissen, doelen die behaald zijn of dromen die uitgekomen zijn. Deze kunt u dan op een groot scherm af laten spelen. Ook super modern is de live-stream, zo kunnen bijvoorbeeld belangstellenden uit het buitenland live de afscheidsceremonie bijwonen.

 

Muziek bij een moderne uitvaart

Heel modern, een DJ, die de muzikale begeleiding uitvoert. Wanneer de overledene van een feestje hield kunt u ervoor kiezen om zijn favoriete muziek(stijl) af te laten spelen tijdens de uitvaart. Dit maakt een modern uitvaart heel persoonlijk. Wellicht dat er nog een klein laatste dansje gedaan wordt om de overledene te eren.

 

Het gastenboek voor een modern uitvaart

U zou kunnen zeggen dat dit meer voor een bruiloft is, maar niks is minder waar, het wordt steeds vaker ook bij een uitvaart gespot, de Photobooth. U kent onze pasfoto hokjes vast nog wel, alle gasten kunnen een foto maken in het hokje, uitprinten en mee naar huis nemen. Er worden bij elke opname 2 foto’s of meer geprint, één daarvan zou in een boek geplakt kunnen worden en dan fungeren als gastenboek. En één kan met de gast mee naar huis, een mooi aandenken. Op de foto kan door u een standaard tekst gezet worden en de gast kan er zelf nog iets bijschrijven. Het is helemaal van deze tijd en maakt een uitvaart zeker modern!

De rouwauto voor een modern uitvaart.

Als u kiest voor een moderne uitvaart dan hoort de rouwauto daar natuurlijk ook bij! Stel dat de overledene een stoer persoon is geweest, dan zou u kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een Hummer als rouwauto. De Hummer is er ook als limousine waar dan de kist ook in gaat. Hiernaast kunnen vaak ook gasten meerijden naar de laatste rustplaats. Super modern!

 

 

 

Zoals u zelf al kunt lezen zijn er veel mogelijkheden. Door moderne elementen toe te voegen kan een uitvaart geheel passend gemaakt worden. Heeft u zelf al nagedacht wat voor uitvaart u wilt en wat daarbij uw uitvaartwensen zijn? U kunt bij ons al uw wensen vastleggen in onze Uitvaartkluis. Deze zorgt er ook voor dat al uw administratieve en financiële afhandelingen op een correcte manier voor u gebeuren. Uw nabestaanden kunnen alles stap voor stap uitvoeren, scheelt een hoop tijd eer alles geregeld is en het neemt uw nabestaanden een grote zorg uit handen

Geplaatst in categorie: Modern

Geplaatst in tags: afscheid begraafplaats ceremonie crematie cremeren uitvaart