De Lelie Rouwbegeleiding

Gesponsord bericht

De Lelie Rouwbegeleiding. Na een paar jaar als uitvaartbegeleider gewerkt te hebben voelde het voor Annemarie Boogaard als natuurlijk om de post-hbo-opleiding Rouw en Verlies te volgen bij Land van Rouw. Zij merkte dat nog te veel mensen moeilijk kunnen praten over verlies, terwijl het juist zo nodig is.

Als rouw- en verliesbegeleider wil Annemarie mensen laten zien dat het leven niet voorbij is na een verlies. Zij vergelijkt het met de kunstvorm mozaïek. Zelfs als je leven aan diggelen ligt, kun je met de brokstukken iets nieuws maken. Wie ooit een mozaïek heeft gemaakt weet: het duurt lang en je kunt je lelijk snijden aan het glas en aardewerk. Maar als het eenmaal af is, laat het nieuwe kunstwerk twee dingen zien. Het is een eerbetoon aan jouw proces én aan het prachtige voorwerp dat er ooit was.

Verlies kent vele vormen. Het verlies van een dierbare, van gezondheid, van je geboorteland, een huwelijk, een baan …
Het verlies van een mooie tijd in het verleden, of juist van een toekomst die nooit komt. Verlies dat nog vers in het geheugen ligt of verlies waar al veel te lang geen aandacht voor is. Verlies is onderdeel van het leven en het raakt ons allemaal. Maar dat maakt het nog niet makkelijk.

Merk je dat je vastloopt op het pad van rouw? Dan is het misschien fijn als iemand een stuk met je meeloopt. Iemand die luistert naar jouw verhaal en die meekijkt om de wegwijzers langs de route te vinden. Want ook al voel je je verloren op dit pad, er is ook iets moois te ontdekken.

“Telkens als ik naast mensen loop die kampen met verlies, zie ik hoe veerkrachtig ieder van ons is.
Verlies geeft ons de kans om te groeien, op manieren die we nooit hadden bedacht. Zo was mijn eigen verlies uiteindelijk de drijfveer om dit vak te kiezen.
Ook jij kunt op den duur betekenis geven aan jouw verlies. Stap voor stap, één dag tegelijk. Ik help je daarbij graag”, aldus Annemarie.

Wilt u meer weten over De Lelie Rouwbegeleiding, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

 

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: overlijden rouwbegeleider rouwbegeleiding rouwen verlies verliesbegeleider