Wel of geen kinderen mee naar een uitvaart?

Ouders moeten zich, vooral bij jonge kinderen, bedenken dat het kind heel anders denkt/rouwt bij een overlijden. Een ouder denkt aan de toekomst, waarbij vooral datgene wat door het overlijden niet meer zal plaatsvinden een rol speelt. Het kind is veel meer bezig met vandaag en morgen, de korte termijn, het is zich nog niet bewust van wat de toekomst eigenlijk had moeten brengen. Wat doe je dan, wel of geen kinderen mee naar een uitvaart?

Emoties

Kinderen in de pubertijd reageren weer heel anders, zij zijn zich meer bewust van de toekomst en begrijpen ook beter wat doodgaan inhoudt. Mogelijk zijn ze erg boos.

  • Waarom overkomt mij dit, dit is niet eerlijk!
  • Probeer zoveel mogelijk met ze te praten en toon begrip.
  • Verberg niet uw tranen maar deel het verdriet samen.

 

Leeftijd

Wel of geen kinderen mee naar een uitvaart hangt ook af van de leeftijd van het kind en de band die het had met de overledene. Kinderen vanaf een jaar of vijf zijn oud genoeg om te begrijpen dat ze op bepaalde momenten stil moeten zijn. Jongere kinderen hebben dat besef meestal nog niet. Belangrijk is dat welke leeftijd het kind ook heeft, het goed begeleid wordt. Daarbij is een goede communicatie met andere familieleden belangrijk in uw keuze. Respecteer elkaars wensen. En bedenk altijd, elk kind is anders.

Heeft u zelf al nagedacht over uw uitvaartwensen en alles wat daarbij komt kijken? Via onze Uitvaartkluis maakt u aan uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. U kunt uw nabestaanden ook een stukje op weg helpen bij het regelen van administratieve en financiële handelingen na uw overlijden. Er komt immers op dat vlak nog veel bij kijken om alles goed te regelen. Met het vullen van de Uitvaartkluis neemt u een grote zorg weg bij uw nabestaanden.

Geplaatst in categorie: Kinderen Uitvaartceremonie

Geplaatst in tags: begrafenis ceremonie crematie kinderen uitvaart